El petroli cau a mínims de fa un mes per la preocupació sobre la demanda

En el cas del Brent, torna als nivells registrats el 21 d'agost

Sergio García
Bolsamania | 03 set, 2020 11:40 - Actualitzat: 11:40
petroleocbreserva1

Els preus del petroli cauen prop d'un 2% de mitjana aquest dijous. La demanda torna a preocupar, i molt. En el cas del West Texas, el barril referència als EUA, ja toca mínims de fa gairebé quatre setmanes. El Brent, referència a Europa, torna a mínims registrats el 21 d'agost.

La demanda de gasolina als EUA, per exemple, ha caigut de 9,16 milions de barrils diaris a 8,78 milions la setmana passada.

Les males dades macro tampoc no ajuden i a aquestes s'hi sumen el manteniment de les refineries petrolíferes i el final de l'estiu, tots ells llastos per a la demanda de l'or negre. El petroli tampoc no s'oblida dels tancaments obligats per la temporada d'huracans a la costa del país.

"Aquests factors suggereixen una caiguda estacional de la demanda i uns inventaris de petroli més inflats conforme avancem al llarg de setembre", alerten els experts d'AxiCorp. Des de la Commonwealth ja preveuen un Brent a 46 dòlars l'últim trimestre de l'any, abans de rebotar fins als 55 dòlars a finals de 2021.

contador