El Nikkei lidera els guanys a Àsia després del tancament alcista a Wall Street

La moderació del petroli i del rendiment dels bons han estat claus

César Vidal
Bolsamania | 10 oct, 2023 09:45 - Actualitzat: 12:14
dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

NIKKEI 225

37.723,910

00:00 20/09/24
1,53%
568,58

El Nikkei japonès ha liderat els guanys a les borses d'Àsia després del tancament alcista a Wall Street. El selectiu nipó ha pujat un 2,43%, seguit de l'ASX australià i el Hang Seng de Hong Kong. En negatiu, el Shanghai Composite ha baixat un 0,7% després d'estar tancat la setmana passada per festiu a la Xina, seguit pel Kospi sud-coreà.

Una de les claus més importants per explicar la reacció alcista dels mercats, malgrat la incertesa geopolítica sobre l'esclat de la guerra a Israel, ha estat la important baixada en els rendiments dels bons, motivada per les declaracions de diversos membres de la Reserva Federal (Fed).

El vicepresident de la Reserva Federal, Philip Jefferson; i la presidenta de la Fed de Dallas, Lorie Logan, van assenyalar aquest dilluns que les recents pujades dels rendiments dels bons del Tresor dels EUA, que contribueix a l'enduriment de les condicions financeres, poden reduir la necessitat que la Fed segueixi elevant els tipus dinterès.

Les seves paraules van ser ben rebudes pel mercat, i els rendiments dels bons nord-americans van caure amb força. Per exemple, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,65%.

Un altre factor positiu per als inversors asiàtics ha estat la moderació en el preu del petroli, que frena el seu avanç aquest dimarts després de registrar la pujada més gran en sis mesos, després de l'esclat de la guerra a Israel.

El cru Brent cau un 1,04% ($87,23) i el West Texas baixa un 1,11% ($85,41). El barril Brent, no obstant, és lluny dels màxims marcats fa un parell de setmanes, que el van portar a rondar els 100 dòlars.

Com a factor negatiu, el grup immobiliari xinès Country Garden ha incomplert el pagament d'un préstec i ha afegit que els problemes financers no tenen perspectives de solucionar-se.

contador