El Nasdaq lidera les compres a Wall Street amb el focus sobre l'Orient Mitjà i l'ocupació

El preu del petroli centra l'atenció per la tensió geopolítica a l'Orient Mitjà

César Vidal
Bolsamania | 04 oct, 2024 18:20
ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20240528210703
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street cotitza amb guanys, liderats pel Nasdaq, després de les pèrdues moderades de dijous, i mentre els inversors descompten les dades d'ocupació del setembre als Estats Units, que han mostrat una sorprenent fortalesa que dissipa qualsevol temor sobre l'economia del país, sense perdre de vista la complicada situació a l'Orient Mitjà.

DOW JONES
42.047,420
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30
16:51 04/10/24

L'augment de la tensió geopolítica ha disparat el preu del petroli. El president nord-americà, Joe Biden, va assenyalar que els EUA estaven "debatent" amb Israel un possible atac a instal·lacions petrolíferes de l'Iran. Tot i que les seves declaracions van ser una mica imprecises, van ser suficients per provocar un gran repunt del cru.

Els analistes de Goldman Sachs han assenyalat que el preu del petroli es pot disparar 20 dòlars si es produeix un atac d'aquest tipus.

"Si veiéssim una caiguda sostinguda d'1 milió de barrils per dia a la producció iraniana, veuríem un augment màxim als preus del petroli el proper any d'uns 20 dòlars per barril", ha explicat Daan Struyven, codirector d'investigació de matèries primeres globals de Goldman Sachs, a CNBC.

DADES D'OCUPACIÓ ALS EUA

A l'actualitat econòmica, els inversors han conegut les dades de treball del setembre als Estats Units. El mercat laboral del país ha accelerat el novè mes de l'any amb la creació de 254.000 llocs de treball nous, segons l'Oficina d'Estadístiques Laborals nord-americana. La dada s'ha situat molt per sobre de les 159.000 ocupacions de l'agost i de la previsió del consens, que n'anticipava 140.000. país

"Aquesta economia està en flames, i qualsevol que pensi que el mercat laboral nord-americà no és gens fort necessita una revisió seriosa de la realitat. Les bones notícies continuen sent bones notícies: és probable que la Reserva Federal retalli les taxes d'interès, però no en uns considerables 50 punts bàsics. Per tant, mentre naveguem per aquest panorama, és important mantenir la vista posada sobre l'objectiu i no perdre de vista el panorama general”, valora Naeem Aslam, director d'inversions de Zaye Capital Markets.

Per Mahmoud Alkudsi, analista sènior de mercat d'ADSS, "el mercat laboral està novament al centre d'atenció, i les xifres no agrícoles recents van contribuir significativament a la decisió de la Reserva Federal d'aplicar una retallada agressiva dels tipus d'interès del 0,5% (50 punts bàsics) al setembre. Les prometedores dades podrien suggerir que la retallada dràstica dels tipus d'interès va proporcionar certa rigidesa a un mercat laboral una mica fràgil", explica.

Així mateix, afegeix que "atès que les dades són significativament més fortes del previst, és probable que la Fed continuï retallant les taxes a un ritme lent i constant, sent una reducció de 25 punts bàsics a la reunió de novembre el resultat més probable".

En altres notícies destacades, els estibadors dels EUA que havien iniciat una vaga que amenaçava de col·lapsar el transport marítim l'han desconvocada, després d'arribar a un acord amb la patronal.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'S&P 500 ofereix un immillorable aspecte tècnic després de superar màxims històrics. Es mou amb el camí obert i sembla molt probable que puguem acabar veient una extensió de les pujades durant les properes setmanes. A curt termini, podria estar donant forma a un retrocés temporal al nivell dels 5.669 punts. Això és normal i el que fa és apuntalar el seu impecable aspecte tècnic”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Per a les properes jornades, el més probable és que acabem veient el començament d'un nou impuls alcista que ens convidi a pensar en un atac al nivell dels 6.000 punts. No observarem ni la més mínima complicació tècnica mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 5.400 punts, mínims de l'última correcció i preus força allunyats dels actuals", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,80% (78,25 dòlars), en espera de la resposta d'Israel a l'atac amb míssils de l'Iran, l'euro es deprecia un 0,53% (1,0971 dòlars) i la unça d'or baixa un 0,44% (2.667 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es revalora al 3,958% i el bitcoin rebota un 1,19% (61.584 dòlars).

contador