El mercat de monedes digitals supera els 2 bilions per primera vegada en gairebé tres mesos

El bitcoin ha superat el seu nivell més alt des de mitjans de maig

Bolsamanía
Bolsamania | 16 ago, 2021 10:36 - Actualitzat: 11:57
bitcoin 20210520103957

El mercat de monedes digitals supera els 2 bilions de dòlars per primera vegada en gairebé tres mesos gràcies principalment a la recuperació registrada pel bitcoin, que ha tornat al seu nivell més alt des de mitjans de maig.

La recuperació del bitcoin es produeix després que es vengués fortament al juny i juliol, fins i tot caient per sota dels 30.000 dòlars. Durant aquest cap de setmana ha tornat a situar-se per sobre dels 48.000 dòlars. "Crec que aquest augment és el resultat d'una acumulació massiva" quan el bitcoin es cotitzava entre els 29.000 i 30.000 dòlars, segons Vijay Ayyar, cap de desenvolupament comercial en l'intercanvi de monedes digitals Luno.

L'augment del bitcoin va ajudar a impulsar el valor de tot el mercat de monedes digitals per sobre dels 2 bilions de dòlars dissabte per primera vegada des de mitjans de maig, segons dades de CoinMarketCap que rastreja els preus de les monedes digitals.

El mercat de les monedes digitals s'ha enfrontat a una sèrie de vents en contra durant l'estiu. Un dels més importants va ser el renovat escrutini regulador sobre la indústria per part de les autoritats de la Xina, que ha obligat a les operacions mineres de bitcoins a tancar i traslladar-se a altres llocs. Aquesta va ser una de les principals raons per les quals bitcoin va caure per sota del nivell dels 30.000.

Mentrestant, el Senat dels EUA va aprovar un projecte de llei d'infraestructura massiva a la setmana passada sense cap de les esmenes proposades sobre els informes d'impostos criptogràfics que havien retardat la seva aprovació. Això va ser vist com un cop per a la comunitat criptogràfica, però alguns van dir que mostrava que el govern dels EUA s'estava prenent de debò la indústria.

Aquests "obstacles reguladors fonamentals" han "tallat les ales del mercat" a curt termini, va dir Jehan Chu, fundador de la companyia comercial i de capital de risc centrada en monedes digitals Kenetic Capital. Creu que si bé el bitcoin pot augmentar-se fins als 55.000 dòlars, els inversors haurien d'esperar un "retrocés significatiu a nivells inferiors a 30.000, restablint l'escenari per a una marxa llarga i constant" als 100.000 el 2022.

contador