L'Ibex i la resta de bosses es giren a la baixa

Xina ha anunciat un PIB que va créixer al seu ritme més baix en 27 anys

Nieves Amigo
Bolsamania | 15 jul, 2019 10:55
ep fotoibex 35
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Després d'una obertura amb lleugeres alces i d'augmentar els números verds en els primers instants de la jornada, l'Ibex i la resta de places europees s'han girat a la baixa (Ibex: -0,04%; Cac: -0,10%; Dax: +0,21%; Ftse 100: -0,16%). El selectiu espanyol cotitza una altra vegada per sota dels 9.300 (9.289 punts). Aquest dilluns destaca especialment el PIB de la Xina, que es va expandir en el segon trimestre al seu ritme més feble en els últims 27 anys. Això demostra que la guerra comercial del país amb els EUA s'està cobrant un dur peatge en l'economia xinesa. D'abril a juny, l'economia xinesa va créixer un 6,2% respecte a l'any anterior. Aquesta dada va estar en línia amb les expectatives dels analistes i va ser inferior al creixement interanual del 6,4% del primer trimestre.

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.294,32
17:35 23/12/24

A més de la macro, la setmana estarà marcada per la micro, de la mà dels resultats empresarials als Estats Units. Avui es publiquen els comptes de Citigroup. Demà es coneixeran les de Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs o Wells Fargo. El dimecres, les de Bank of America Merrill Lynch.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, l'Ibex segueix sense ser capaç de superar resistències (9.410 punts) al mateix temps que tampoc perd suports (9.200 punts). "El problema d'això és que Wall Street està marcant màxims de tots els temps gairebé diàriament i el fet de no ser capaços d'anar a rebuf ens porta a pensar el que gairebé sempre, que quan a l'altre costat de l'Atlàntic es prenguin un petit i merescut descans, el normal és que tant a Europa com al nostre país ens toqui sofrir", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "És la mateixa història de sempre dels últims anys. En realitat, només per sobre dels 9.410 punts en preus de tancament podrem ser una mica més positius del que ho som ara. I és que ara estem laterals", afegeix aquest expert.

La setmana vinent començaran els resultats a Espanya. El 23 de juliol publica Santander, el 25 de juliol, Bankinter, i el 26, Sabadell i CaixaBank. El dimecres, 31 de juliol, anunciarà resultats BBVA. Enfront de la setmana del 22 de juliol, en la qual es coneixerà també el nom del substitut de Theresa May a Regne Unit o la decisió de tipus del BCE, aquesta es presenta una mica més tranquil·la, encara que no per això deixaran de conèixer-se dades d'interès. Com sempre, la qual cosa ocorri entre els EUA i la Xina serà el més rellevant. La situació està considerablement tranquil·la. Recordem que l'assessor econòmic de Donald Trump, Peter Navarro, va advertir la setmana passada que les negociacions van piano, piano, per la qual cosa cal prendre's amb calma tot el procés.

També se seguiran amb atenció les tensions entre els EUA i Iran. El líder iranià Hassan Rouhani va dir aquest diumenge que el país està llest per a mantenir converses amb els Estats Units, amb la condició que Washington suspengui les sancions i torni a l'acord nuclear de 2015. El Secretari d'Estat dels EUA, Mike Pompeo, va abocar aigua freda sobre la proposta de Rouhani.

contador