L'Ibex (+1,13%) tanca prop dels màxims del dia en una jornada marcada per la volatilitat

Bankia i Sabadell es desplomen i marquen nous mínims històrics

Nieves Amigo
Bolsamania | 20 mai, 2020 10:08 - Actualitzat: 17:50
bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex (+1,13%) s'ha comportat de forma molt volàtil aquest dimecres. Ha aconseguit tancar molt a prop dels màxims del dia gràcies, entre altres, a les energètiques i el Santander (+3,38%). No obstant això, l'aixecament del veto als curts encara es fa notar (ahir el selectiu va caure un 2,5% afectat per aquesta decisió) i altres financeres no han tingut tanta sort. Es tracta de Bankia (-4,663) i el Sabadell (-2,89%), que han caigut amb força i marquen nous mínims històrics.Els experts reconeixen que és "molt temptador" posar-se en curt als països que més estan sofrint per la crisi.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Aquest dimecres es publiquen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), en les quals els inversors cercaran pistes sobre què poden esperar de la política monetària. A més, s'ha conegut l'IPC del Regne Unit d'abril (0,8% enlloc del 0,9% esperat i respecte a l'1,5% anterior) i l'IPC de la Zona Euro (es va afeblir a l'abril al 0,3%, en mínims des de 2016).

A Europa es publicarà també la confiança preliminar dels consumidors al maig. "Probablement és massa aviat per a esperar un rebot de la confiança dels consumidors, però és una de les coses que esperem de cara als propers mesos, especialment ara que estem veient una reobertura gradual de molts països", assenyalen els experts de Danske Bank.

Els últims estímuls positius als mercats, amb aquesta esperança d'un vaccí de l'empresa nord-americana Moderna, s'han esvaït. Un article en 'STAT News' explica que l'assaig de la fase I de Moderna no presenta les proves suficients, posant en dubte l'estudi.

Al Regne Unit, uns quants polítics del Banc d'Anglaterra, incloent-hi el governador Bailey, parlaran aquesta tarda. "Buscarem senyals de cap a on es mou el comitè de polítiques quant a la reducció de tipus a territori negatiu", afegeixen des de Danske.

ANÀLISI TÈCNICA

"Si ens fixem en el gràfic diari de l'Ibex, podem veure que porta dos mesos encaixat dins d'un ampli lateral que a poc a poc es va estrenyent. Amb una zona de suport als mínims d'abril, des d'on ha començat a rebotar recentment, als 6.420 punts", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"És a dir, tota possibilitat que finalment sortim a l'alça d'aquest lateral passa perquè tant sí com no es respectin els mínims de la setmana passada. I si veiéssim que el preu supera la resistència dels 7.000 punts, per on passa la part superior de la resistència que uneix els últims màxims decreixents, s'activaria un important senyal de fortalesa en el nostre selectiu que el pot acabar portant a la zona dels 8.000 punts (50% d'ajust de la violenta caiguda prèvia)", finalitza l'expert.

contador