L'Ibex avança un 1% després de rebotar des del suport pròxim als 7.000 punts

El selectiu espanyol ha arribat a marcar un mínim intradia de 7.077 punts

Nieves Amigo
Bolsamania | 25 jun, 2020 11:47 - Actualitzat: 17:55
ep broker
Arne Dedert/dpa - Archivo

L'Ibex 35 ha pujat un 1,04%, fins a 7.270,30 punts, després de rebotar des de la zona de suport pròxima als 7.000 punts - ha marcat un mínim intradia de 7.077 enters. Després dels forts descensos de la sessió d'ahir causats per les previsions negatives del Fons Monetari Internacional (FMI) i el rebrot global de la pandèmia, el mercat europeu ha aconseguit rebotar, però sense gaire convicció.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Dins del selectiu espanyol destaquen les fortes pujades d'Aena (+2%) després que Moody's n'hagi confirmat la qualificació. També pugen amb força les energètiques (Enagás, Iberdrola...), Telefónica i Santander.

A més, la minera Berkeley, un dels 'chicharros' de l'any al Mercat Continu, ha tornat a disparar-se un 20% a la borsa, fins a 0,28 euros per acció, sense motiu aparent que justifiqui aquestes pujades.

A nivell monetari, s'han publicat les actes de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) del 4 de juny, quan l'organisme va ampliar el programa de compra d'actius contra la pandèmia. L'entitat ha respost al Tribunal Constitucional d'Alemanya insistint que les mesures d'estímul són proporcionals a la crisi actual.

A nivell monetari, avui s'han donat a conèixer les actes de la reunió del Banc Central Europeu (BCE) del 4 de juny, quan l'organisme va ampliar el programa de compra d'actius contra la pandèmia. L'entitat ha respost al Tribunal Constitucional d'Alemanya insistint que les mesures d'estímul són proporcionals a la crisi actual.

Cal recordar que van ser les declaracions de Philip Lane, economista en cap del BCE, assenyalant que no es pot esperar una recuperació econòmica en forma de 'V', cosa que va propiciar fortes caigudes a les borses a la sessió d'ahir.

I segons apunta l'últim butlletí econòmic del Banc d'Espanya publicat aquest dijous, la caiguda del Producte Interior Brut (PIB) espanyol s'hauria "intensificat notablement" al segon trimestre, fins a arribar al 21,8%, amb el que l'escenari de recessió seria el pitjor de la zona euro.

A més, després de diverses reunions, Govern i agents socials han acordat prorrogar els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins al 30 de setembre. Previsiblement, aquest divendres se celebrarà un Consell de Ministres extraordinari per a aprovar el reial decret.

D'altra banda, el Govern ha confirmat la candidatura de la vicrepresidenta tercera i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, per presidir l'Eurogrup. Calviño és la favorita per al càrrec; per resultar victoriosa necessita 10 suports entre els 19 ministres que formen l'Eurogrup.

D'altra banda, cal assenyalar que l'or cotitza per sota del pic de 1.780 dòlars per unça que va marcar aquest dimecres. I a d'altres mercats, el petroli Brent repunta un 0,5%, fins a 40,52 dòlars, mentre l'euro es devalua un 0,3% i es canvia a 1,1216 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,46% i la prima de risc puja a 94 punts.

Amb tot, malgrat que l'Ibex recupera i s'allunya de suports, els experts de Bolsamanía adverteixen que sembla disposat a continuar amenaçant amb atacar els 7.062 punts. "De cara a les pròximes jornades és molt probable que puguem acabar veient un atac a aquest nivell. Si no aconseguís mantenir aquest nivell de demanda, el més probable és que continués la davallada fins als mínims del gap alcista del 26 de maig, a 6.856 punts", apunta César Nuez, expert de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

contador