El selectiu espanyol va perdre gairebé un 4% aquest dimecres
L'Ibex 35 ha baixat un 1,11%, fins a 6.763,40 punts, després de marcar un màxim intradia en 6.950 punts, pressionat pels descensos dels bancs (Bankia, BBVA, Sabadell) però sobretot d'Inditex (-5%). Això després de la dura baixada de gairebé un 4% registrada aquest dimecres i que va posar fi a un rebot superior al 15% des dels mínims de març.
Els números relacionats amb el coronavirus continuen sent tremends i molt preocupants. Els casos mundials han superat els 2 milions. Bloomberg destaca que França ha registrat la pitjor xifra de morts diàries fins ara i que els nous contagis han repuntat a Espanya després de sis dies consecutius de descensos.
A més, també remarca que Portugal va experimentar igualment un augment de les noves infeccions. Per part seva, les morts al Regne Unit han disminuït lleugerament. Allí, els funcionaris veuen signes que el virus pot arribar aviat al seu punt màxim.
De nou l'atenció estarà posada aquest dijous en la xifra setmanal d'atur als Estats Units, referència que ha estat nefasta les últimes setmanes. Les peticions han pujat 5,2 milions més, i en total el virus ja ha destruït 22 milions d'ocupacions.
Cal recordar que la Xina anunciarà aquest divendres les dades del PIB, que es preveu que mostrin una caiguda històrica de l'activitat econòmica que posarà de manifest la magnitud de la tasca que tenen per davant els governs i les autoritats monetàries mundials per reviure les seves economies.
En el capítol de resultats empresarials, avui publiquen L'Oreal i LVMH. Als Estats Units, segueixen els grans bancs, amb Morgan Stanley (caiguda del 32% dels beneficis) o Bank of New York Mellon.
Als altres mercats, el petroli Brent cau un 0,7% fins a 27,50 dòlars, per la preocupació per l'abundància de petroli al mercat en un moment en què la demanda ha estat delmada supera qualsevol retallada de la producció anunciada per l'OPEP. A més, l'euro es devalua un 0,6% i es canvia a 1,0838 dòlars, mentre la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys es relaxa fins al 0,81%.
D'altra banda, Donald Trump anunciarà avui les pautes per reobrir l'activitat econòmica. El president dels EUA va dir aquest dimecres que les dades suggereixen que el país ha passat el pic de noves infeccions de coronavirus i es va reafirmar en la política que estan duent a terme per a enfrontar la pandèmia.
Un nombre creixent de països europeus han començat a suavitzar cautelosament les mesures restrictives sobre la vida pública i els negocis aquesta setmana, i Alemanya ha estat l'últim a establir un full de ruta sobre com reobrirà la seva economia. Els comerços més petits podran començar a reobrir el 20 d'abril, sempre que puguin implementar bones mesures d'higiene, i les escoles reobriran el 4 de maig. No obstant això, les reunions massives queden prohibides fins al 31 d'agost.
ANÀLISI DE L'IBEX 35
"L'Ibex tanca lluny dels mínims de la sessió i aconsegueix frenar el moviment correctiu dels últims dos dies, havent emplenat parcialment el buit alcista (suport) dels 6.580 punts. Per això diem que malgrat la pèrdua de 'momentum' o velocitat de creuer del mercat, encara no tenim cap confirmació que el rebot hagi acabat", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
"Al cap i a la fi continuem tenint mínims i màxims creixents a molt curt termini, i si segueix així l'Ibex no caurà. Així doncs, en aquest moment som en terra de ningú, a mig camí entre el suport del buit alcista esmentat i els màxims d'aquest dimarts de 7.210 punts, per no parlar de la resistència que presenta al buit baixista dels 7.450 punts (38,2% d'ajust)", afegeix aquest expert.