L'Ibex perd embranzida i cotitza plànol malgrat les pujades d'Inditex i Telefónica

En la resta d'índexs europeus també s'han aplanat

Nieves Amigo
Bolsamania | 27 nov, 2018 11:49
traders trading brokers stock markets

L'Ibex, que es va recolzar durant les primeres hores de la sessió en les pujades en Inditex i Telefònica per seguir avançant posicions després de revaloritzar-se ahir gairebé un 2% (+0,6%. 9.145 punts), perd pistonada i cotitza plà en aquests moments (+0,07%).

IBEX 35
11.435,700
  • -0,28%-31,60
  • Max: 11.474,90
  • Min: 11.399,10
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.289,95
17:35 23/12/24

L'operadora segueix sumant després de la forta pujada de la passada sessió motivada per diversos aspectes (des dels rumors de desinversions fins a informes que apunten a la concentració sectorial) i davant la trobada de directius que celebra a la fi de setmana (entre el 29 i el 30) i en el qual traçarà els seus objectius per als propers anys. Quant a Inditex, porta una ratxa positiva, preparant-se de cara la presentació dels seus comptes al desembre.

José María Rodríguez, expert de 'Bolsamanía', reconeix que "hi ha alguna cosa que pot estar començant a canviar", per bé, en l'Ibex. "Almenys, els dos pilars en els quals s'ha estat recolzant en els últims dies, Telefónica i Inditex, continuen mostrant-se forts", explica aquest expert.

En el plànol empresarial, també és notícia CaixaBank (-1,08%), que ha presentat el seu Pla Estratègic 2019-2021, millorant el seu objectiu de rendibilitat i fixant un objectiu de 'pay out' per sobre del 50%. Precisament, est és del poc que se salva de l'últim informe de Morgan Stanley, en el qual el banc d'inversions nord-americana passa la tisora per bona part de la banca espanyola.

D'altra banda, la resta d'Europa cau mentre Itàlia segueix sense dir res respecte a la retallada de l'objectiu de dèficit, fet amb el que es va especular en la passada sessió i que va servir per animar al mercat.

"Veiem complicat que el Govern populista (italià) pugui rebaixar el seu objectiu de dèficit públic sense fer modificacions en les principals partides de despesa dels seus comptes, seria com aconseguir 'la quadratura del cercle'. No obstant això, a les últimes declaracions dels líders populistes italians almenys s'aprecia certa inclinació a negociar, la qual cosa ja és alguna cosa”, assenyalen els experts de Link Securities.

Així les coses, dubtes en el conjunt d'Europa i fortes pujades an l'Ibex després que Wall Street pugés amb força en la passada sessió (un 1,5% de mitjana). A Àsia, no obstant això, han predominat els nombres vermells.

Fora d'Espanya i de l'àmbit empresarial, l'assumpte segueix sent la trobada entre Xi Jinping, president xinès, i Donald Trump, president d'Estats Units. Sobre això, les últimes declaracions de Trump destaquen pel seu to més pessimista. El president nord-americà ha dit que encara planeja augmentar els aranzels a Xina sobre 200.000 milions de dòlars en productes fins al 25%.

Així mateix, es continua parlant del Brexit i d'aquest següent escull que ha de superar l'acord enfront del Parlament britànic. Sembla ser que els diputats conservadors haurien ofert el seu suport per ratificar el pacte a canvi que es fixi una data per a la dimissió de Theresa May A més, el mateix Trump ha pres cartes en l'assumpte i ha dit que l'acord entre Londres i Brussel·les podria dificultar el comerç entre Regne Unit i Estats Units.

contador