L'Ibex passa de lluitar per mantenir els màxims anuals a fer-ho per mantenir els 9.500

El selectiu comença la sessió amb dubtes, pràcticament pla

  • Cellnex lidera els guanys després de presentar els seus resultats
Óscar Giménez
Bolsamania | 17 feb, 2017 13:08 - Actualitzat: 17:38
Inversores_Contentos

L'Ibex 35, s'allunya dels màxims marcats des de finals del 2015 als 9.623 punts, ara resistència, i lluita a mitja sessió per mantenir el nivell dels 9.500 punts en cotitzar amb caigudes d'al voltant del 0,5%. Els principals índexs del Vell Continent es mouen en la mateixa línia.

IBEX 35
11.473,900
  • 0,33%38,20
  • Max: 11.485,70
  • Min: 11.446,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.299,24
14:00 24/12/24

L'índex es mou amb indecisió per segon dia consecutiu, sense grans notícies que el treguin d'aquesta atonia. "Les incerteses a Europa (eleccions a Holanda i França, reestructuració dels bancs italians, rescat de Grècia….) i l'auge del proteccionisme als Estats Units, irrompen en escena impedint una evolució millor, sobretot a Europa", asseguren els analistes de Bankinter.

Aquest divendres és protagonista Cellnex, que ha presentat els resultats anuals amb un benefici de 40 milions d'euros, un 17% menys que l'any anterior. No obstant això, ha complert amb les expectatives i lidera els guanys en pujar prop d'un 2%. Els plats forts arribaran la setmana que ve amb companyies com Telefónica, Iberdrola, Repsol o IAG.

El Popular, per la seva banda, acapararà l'atenció el dilluns per l'esperada junta d'accionistes on s’escollirà a Emilio Saracho per succeir a Ángel Ron en la presidència. El banc es mou amb reculades del mig punt percentual.

Al costat de Cellnex, hi destaquen al costat positiu de l'Ibex valors com Grifols i DIA, que s'anoten prop de l’1%. Mentre que a la part negativa, hi sobresurten Repsol, i ArcelorMittal, que es deixen prop del 1%.

Els inversors també estaran pendents aquest divendres de les dades macro que es publicaran a l'Eurozona sobre compte corrent i producció en el sector de la construcció. Ahir, el Banc Central Europeu (BCE) va publicar les actes, en les què es reafirma la visió des de Frankfurt que el repunt de la inflació és conjuntural, a causa de l'energia, i que els estímuls monetaris segueixen sent necessaris. A més, els analistes de Link Securities destaquen "la preocupació (del Consell del BCE) sobre la incertesa política tant a Europa com a escala global, factor que consideren que pot acabar afectant a l'economia de la regió".

AIXÍ ARRIBEN LES BORSES A L'ÚLTIMA SESSIÓ DE LA SETMANA

Tècnicament, malgrat l’entrebanc d'aquest dijous (-0,31%) i la indecisió d'aquest divendres, l'Ibex presenta “un aspecte tècnic que segueix convidant a l'optimisme”, assegura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. “Simplement s'ha omplert, gairebé íntegrament, el buit alcista de la sessió del dimecres (9.510) al mateix temps que ha quedat demostrat que els màxims anuals, en els 9.623 punts, són resistència”, afegeix.

Fora d'Espanya, els principals índexs europeus es mouen per segon dia consecutiu amb dubtes, igual que l'Ibex 35. No va ser el cas del FTSE Mib de Milà, que puja lleugerament un dia després que el Parlament italià donés llum verda al rescat de 20.000 milions d'euros a la banca.

A Wall Street, el S&P 500 i el Nasdaq van acabar amb caigudes lleus, mentre que el Dow Jones, va acabar en positiu amb un nou rècord als 20.600 punts. A Àsia, les principals borses han viscut una jornada de caigudes lleus, properes al mig punt percentual. En el mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb lleus guanys, amb el Brent als 55,7 dòlars. Pel què fa a les divises, l'euro es mou pràcticament pla amb el dòlar a l'encreuament d'1,066.

contador