L'Ibex estrena el mes amb caigudes d'un 3,6% per les tensions entre la Xina i els EUA pel virus

Trump apunta directament al gegant asiàtic com el causant de la malaltia

Nieves Amigo
Bolsamania | 04 mai, 2020 09:46 - Actualitzat: 18:05
brokerlunesnegro

Les bosses estrenen el mes de maig amb caigudes importants. L'Ibex perd prop d'un 3,6% per les tensions entre els Estats Units i la Xina pel virus. Dins del selectiu han destacat les retallades de Merlín (-8,27%), IAG (-8%), Repsol (-7,79%) I ArcelorMittal (4,97%) especialment sensible aquesta última a les friccions entre totes dues potències. Al costat positiu hi ha Telefónica, que puja per la possible integració del seu negoci al Regne Unit amb el de Liberty Global.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

El president nord-americà, Donald Trump, va dir aquest diumenge que creu que un "error" a la Xina ha estat el causant de la propagació de la pandèmia de coronavirus, tot i que no va presentar cap prova que justifiqui aquesta acusació. Trump va assenyalar que creu que la Xina "va cometre un terrible error, i no volia admetre-ho".

La principal agència d'espionatge dels EUA va assenyalar el dijous passat que havia determinat que el virus no era d'origen humà, però que continuava investigant si va ser causat per "un accident en un laboratori de Wuhan". La Xina ha negat aquestes acusacions.

Mentrestant, els infectats per coronavirus continuen augmentant, amb un nombre de casos globals que ja supera els 3,5 milions. El virus ha causat més de 247.000 morts a tot el món. Les infeccions i les morts continuen disminuint a Europa i els EUA, però ara l'Amèrica Llatina i l'Àfrica estan veient un nombre creixent de casos, ha advertit Reuters.

Aquest dilluns continuarà la publicació de resultats. A Espanya destaquen Endesa i Liberbank. L'entitat ha comunicat una caiguda del 7,7% del seu benefici fins a març després de provisionar 23 milions pel Covid-19.

En el pla macro, avui s'han publicat els PMI d'abril a Europa. L'índex PMI de la zona euro es situa en un 33,4 a l'abril, un resultat molt per sota dels 44,5 punts de març. El recent índex PMI, per sota de la lectura 'flash' precedent, és el més baix que s'ha registrat mai en aquesta sèrie (que va començar al juny de 1997), superant les lectures observades durant el pic de la crisi financera mundial, i indicant una deterioració considerable de les condicions operatives.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'Ibex ha tancat a mínims del dia amb un caiguda del 3,6%, que no està gens malament. I el que és pitjor és que s'acosta perillosament al suport de què hem parlat tant aquestes últimes setmanes: el buit alcista dels 6.580 punts que va aconseguir frenar l'última caiguda. Un tancament per sota seria el primer senyal de feblesa en diverses setmanes", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"El perill principal és que el nostre Ibex s'ha quedat molt enrere en el rebot en comparació amb el conjunt d'Europa i de Wall Street i a la mínima que allí esternudin aquí agafarem la grip", matisa.

"El cas és que, si es perfora amb claredat el suport esmentat, no podem descartar un retorn cap al suport més important, els mínims de març als 5.814 punts. Per dalt, pel costat de les resistències, la més immediata ara mateix la tenim als 7.130 punts, els màxims de la setmana passada", finalitza l'expert.

contador