L'Ibex avança i mira als 10.300 davant les noves mesures econòmiques de la Xina

El gegant asiàtic podria aplicar estímuls per a fer costat a les aerolínies

Nieves Amigo
Bolsamania | 19 feb, 2020 12:04
bolsamadrid valores ibex portada

L'Ibex avança aquest dimecres (+0,4%. 10.050 punts) després d'aconseguir ahir, contratot pronòstic, mantenir el nivell dels 10.000 punts. Pesi al 'profit warning' d'Apple o els milers d'acomiadaments d'HSBC, sense oblidar el mal ZEW a Alemanya -tot provocat pel coronavirus-, el selectiu espanyol es va agafar amb ungles i dents a aquests preus i els va conservar al tancament. Aquest dimecres s'imposen els números verds gràcies a les noves mesures econòmiques de la Xina, i l'índex espanyol enfila el camí cap a la seva següent resistència: els 10.300. Amb tot, molta cautela perquè, encara que està demostrant aguant, la sobrecompra és molt elevada i no es pot descartar una correcció a curt termini, adverteixen els experts de Bolsamanía.

IBEX 35
11.473,900
  • 0,33%38,20
  • Max: 11.485,70
  • Min: 11.446,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 11.299,24
14:00 24/12/24

Les borses asiàtiques han pujat aquesta matinada arran d'un informe segons el qual la Xina està considerant la possibilitat de realitzar injeccions diàries d'efectiu i fusions per a rescatar a la seva industrial aeronàutica, que s'ha vist molt afectada per la immobilització massiva d'avions i les restriccions de viatges a causa del coronavirus. Això augmenta l'optimisme davant la idea que les autoritats xineses compleixin amb la seva promesa de reparar les parts de l'economia més afectades pel virus. El nombre de morts a causa d'aquesta causa ja ha superat les 2.000 a la Xina. No obstant això, Hubei, la província en el centre de la tempesta, ha reportat el menor nombre de nous casos des que es van canviar els mètodes de recompte la setmana passada. Aquest suport de la Xina a les seves aerolínies ve després que el banc central xinès prengués mesures la setmana passada.

Aquí a Espanya, els inversors segueixen pendents de tot el que té a veure amb el coronavirus i també de l'evolució d'empreses concretes, especialment d'aquelles que presenten resultats. Telefónica, després de pujar un 5% en les últimes dues jornades, cau avui més d'un 1%. Tècnicament, fins que no trenqui els 7,05 euros no millorarà el seu aspecte, apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. També destaquen en aquesta sessió les retallades en ACS (-2,6%) després de publicar al tancament les seves xifres i les pujades en Acciona (+2,45%).

D'altra banda, les dades macro continuaran en el focus després del mal ZEW a Alemanya d'ahir, que va posar en evidència l'impacte més que evident del coronavirus a Europa. Avui la referència més destacada són les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed). Fins ara el banc central estatunidenc està seguint, sense actuar, l'evolució del coronavirus i el seu potencial impacte. Al llarg dels pròxims mesos comprovarem si també opta per fer canvis en la seva política per aquest motiu, com ja està duent a terme en banc central de la Xina.

A l'altre costat de l'Atlàntic, es parla també de la pujada de Michael Bloomberg com a candidat demòcrata a les presidencials. Bloomberg ha avançat que vendrà la seva companyies (Bloomberg) si és elegit president dels EUA.

A Europa, mentrestant, es parla de Regne Unit i que, tant el país com la UE. han endurit les seves postures en les negociacions del Brexit. Cal recordar que avui s'ha publicat l'IPC de Regne Unit, que ha pujat més del que es preveu al gener.

Finalment, en el pla empresarial internacional, Deutsche Telekom ha anticipat aquest dimecres que el creixement del seu benefici es reduirà al 3% enguany després d'un fort quart trimestre. El major operador de telefonia mòbil d'Europa estima que la seva EBITDA aconseguirà els 25.500 milions d'euros, per sota de les expectatives dels analistes.

contador