L'Ibex cau un 1,13% després del crash del PMI i malgrat les pujades de Naturgy i Inditex

El PMI serveis d'abril s'ha enfonsat fins a 7,1 des de 23 del mes anterior

Nieves Amigo
Bolsamania | 06 mai, 2020 09:49 - Actualitzat: 17:51
ep imagenes del ibex 35
EUROPA PRESS - Archivo

L'Ibex ha tancat amb una caiguda de l'1,13% malgrat les alces en Naturgy (2,03%) i Inditex (1,46%). Aquests números verds no han estat capaços d'eclipsar les males dades del PMI serveis d'abril a Espanya, que s'ha enfonsat fins a 7,1 des de 23 del mes anterior, comparat amb l'estimació de 10. El selectiu espanyol ha tancat als mínims del dia després d'estar gran part de la sessió cotitzant pla.

IBEX 35
11.659,200
  • 0,35%41,20
  • Max: 11.668,40
  • Min: 11.594,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.826,74
17:37 04/10/24

Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres, ja anticipava una dada molt dolenta, i advertia: "El mal serà més agut a Espanya i Itàlia, que han vist la seva indústria turística completament aniquilada enguany, amb els seus clients potencials ben lluny, o bé perquè estan confinats, o perquè han perdut la feina. Això serà un cop per a tots dos països, que han patit molt aquests últims deu anys com a resultat de la crisi del deute europeu, i que depenen del turisme per obtenir milers de milions d'euros d'ingressos".

El PMI d'Itàlia ha sortit finalment millor del que es preveia. S'estimava una dada de 9 i ha quedat en 10,8. Això sí, ha caigut des de 17,4 del mes anterior. A França, ha caigut a 10,2, des del 10,4 previ i esperat, i a Alemanya ha pujat fins a 16,2 des del 15,9 esperat i previ.

En el marc empresarial, avui destaquen a Espanya els comptes de Siemens Gamesa, que ha perdut 165 milions en el seu segon trimestre fiscal, amb un impacte de 56 milions pel coronavirus. A més, l'empresa ha dit que la recuperació del mercat a l'Índia es retarda, afectada per la Covid-19. Fora d'Espanya s'han publicat els resultats de Credit Agricole o Unicredit, també impactades per la pandèmia.

Amb tot, les places del Vell Continent cauen moderadament després de veure números verds ahir als Estats Units i també aquesta matinada a l'Àsia. A l'altre costat de l'Atlàntic, Donald Trump va reconèixer aquest dimarts que la reobertura de parts de l'economia de la nació ara, en contra del consell de molts experts en salut, inevitablement els costaria la vida a alguns nord-americans. Amb tot, va argumentar que els beneficis superaven els costos.

"És possible que hi hagi algunes (morts) perquè no estaràs tancat en un apartament o casa o el que sigui", va dir Trump en una entrevista per a 'ABC'. "Però, al mateix temps, practicarem el distanciament social, ens rentarem les mans, farem moltes de les coses que hem après a fer aquests últims temps", va afegir.

Pel que fa al petroli, retrocedeix posicions després de les alces de les últimes jornades. El Brent cotitza a 30,79 dòlars (-0,59%) i el West Texas a 24,41 (-0,6%).

Finalment, cal recordar que a Espanya es votarà avui la pròrroga de l'estat d'alarma. El PSOE s'ha assegurat el suport de Ciutadans i caldrà veure què fa finalment el PP.

ANÀLISI TÈCNICA

"L'Ibex tanca demanant l'hora a l'àrbitre, amb el suport dels 6.580 punts a tocar. Molt haurien de canviar les coses perquè aquest no s'acabi atacant, amb una alta probabilitat fins i tot de perforar-ho", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamania.

"El problema que tenim és que el nostre selectiu és molt més feble i ara Europa i Wall Street s'estan prenent un descans després d'un rebot de més del 30% a molts índexs", matisa.

"Com que no hem sabut fer els deures quan tocava, enfilant-nos als seus rebots, ara poden venir mal donades a la mínima correcció que es produeixi. A més, els bancs continuen extremadament febles i no descarto una recaiguda cap als mínims anuals dels 5.800 punts", finalitza l'expert.

contador