El Hang Seng es desploma i el Shanghai Composite es desinfla després de la decepció xinesa

Els esperats estímuls del gegant asiàtic han defraudat els inversors

César Vidal
Bolsamania | 08 oct, 2024 10:12
dl china shanghai generic scene pexels 3
Sharecast / Saunak Shah via Pexels

Decepció als mercats de renda variable asiàtics després de l'anunci realitzat per la Xina sobre els esperats estímuls fiscals. L'índex borsari Shanghai Composite, que havia estat tancat gairebé tota la setmana passada per la Setmana Daurada, ha reduït el seu avenç inicial del 10% al 4,5%. A més, el Hang Seng de Hong Kong ha registrat fortíssimes pèrdues del 8,4%.

NIKKEI 225
38.937,540
  • -1,00%-395,20
  • Max: 39.117,09
  • Min: 38.817,54
  • Volume: -
  • MM 200 : 37.863,87
00:00 08/10/24

La Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma de la Xina ha anticipat diverses mesures en roda de premsa per impulsar l'economia però no n'ha ofert novetats rellevants als inversors.

"Després del que es va promocionar com la 'mare de tots els rebots', el repunt dels mercats xinesos ha topat amb un mur, cosa que ha deixat els inversors desanimats. L'impuls de reobertura després de la setmana de vacances amb prou feines ha tingut temps de cobrar força abans d'esvair-se, i ara els alcistes s'estan llepant les ferides. Sense nous estímuls a la vista, el repunt s'ha estancat, i l'eufòric rally del drac ha fet un gir brusc”, explica Stephen Innes, gestor d'SPI Asset Management

"Se suposava que la conferència de premsa de dimarts del principal planificador econòmic de la Xina, la Comissió Nacional de Desenvolupament i Reforma, seria el gran moment, aquell en què Pequín llancés una bazuca d'estímul. En canvi, ha estat més aviat una pistola de joguina", afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el Nikkei japonès ha perdut un 1%, mentre que el Kospi sud-coreà ha cedit un 0,6%. Un dels protagonistes negatius del dia ha estat Samsung, que fins i tot ha demanat perdó als inversors per no complir les expectatives amb els resultats.

A més, la despesa de les llars al Japó va caure l'1,9% interanual a l'agost en termes reals, tot i que el consens n'esperava un descens del 2,6%. Tot i això, els salaris reals van augmentar un 2% a l'agost.

Als Estats Units, Wall Street va tancar amb pèrdues mitjanes de l'1%, i els futurs nord-americans cotitzen plans aquest dimarts. Els inversors van recollir beneficis després dels darrers màxims dels índexs nord-americans i esperen la publicació de les dades d'inflació i l'inici de la temporada de resultats.

Tampoc perden de vista la delicada situació a l'Orient Mitjà, en espera de la resposta d'Israel a l'atac amb míssils llançat per l'Iran a la setmana passada.

El petroli Brent cau un 1,5% (79,66 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,06% (1,0981 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,1% (2.664 dòlars). A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es modera al 3,99% i el bitcoin baixa un 1,5% (62.497 dòlars).

contador