Per la seva banda, l'S&P 500 s'ha col·locat per sobre de 2.800 sencers
Wall Street marca nous rècords aquest dimarts i prossegueix amb el seu festival alcista. El Dow Jones conquesta els 26.000 punts i l'S&P 500 fa el mateix amb els 2.800 punts, mentre el Nasdaq se situa per sobre dels 7.300 punts.
Després de la festivitat de dilluns, la Borsa de Nova York reprendrà la seva impressionant inèrcia alcista de les últimes setmanes i mesos. El Dow avança ja un 4,4% aquest any, l'S&P 500, un 4,2% i el Nasdaq 100 es revalora un 5,7%, en un mes de gener fins al moment molt positiu per a la renda variable nord-americana.
Tot això mentre els inversors es preparen per a una setmana durant la qual els resultats empresarials seran la principal referència. Aquest dimarts, ja hem conegut els comptes de l'asseguradora UnitedHealth, que cotitza al Dow Jones i anticipa pujades del 2,6% després de publicar els seus números del quart trimestre.
Un altre dels 'plats forts' han estat els comptes de Citigroup, un dels bancs més importants del país. El banc ha reconegut un impacte negatiu de 22.000 milions de dòlars durant el quart trimestre per la reforma fiscal de Trump, però les seves accions pugen un 2,5% perquè el consens ja anticipava aquest apunt comptable. Excloent-ne aquest fet, els beneficis haurien estat de 3.700 milions de dòlars durant aquest període.
En negatiu, General Electric cau més del 2% en reconèixer als seus resultats un impacte negatiu de 6.200 milions de dòlars en la seva cartera d'assegurances, que pertany a la seva filial General Electrics Capital.
A l'àmbit empresarial, també és protagonista Ford, que durant el Saló Internacional de l'Automòbil de Detroit ha anunciat una inversió d’11.000 milions de dòlars en vehicles elèctrics fins el 2022.
PETROLI, DIVISES I ECONOMIA
A més dels resultats empresarials, altres factors centren l'atenció dels inversors. Per exemple, els analistes de Morgan Stanley han elevat la previsió per al preu mitjà del petroli Brent el 2018 fins a 75 dòlars per barril. Una estimació molt més d'acord amb el preu actual aconseguit per l’'or negre', que durant la jornada d'aquest dilluns va marcar un nou màxim des de desembre de 2014 als 70,37 dòlars (encara que aquest dimarts corregeix un 1,3%, fins a 69,29 dòlars, i un 0,7%, fins a $63,84, en el cas del West Texas).
Al mercat de divises, l'euro corregeix els seus recents excessos i es deprecia un 0,38%, fins a 1,2216 dòlars, després de marcar dilluns un nou màxim des de 2014 a nivells molt propers a $1,23. L'excusa per explicar aquesta caiguda és que alguns socialdemòcrates alemanys no veuen amb bons ulls el pacte de govern assolit amb Angela Merkel.
A l'actualitat econòmica, aquest dimarts es publica l'índex manufacturer Empire State de Nova York de gener (la previsió és que es mantingui en 18). Per al dimecres, les dades més rellevants són la producció industrial de desembre (s'espera un repunt del 0,4%), el Llibre Beix de la Fed sobre les condicions econòmiques.
Dijous, es publicaran referències del sector constructor (permisos de construcció i inicis d'habitatges) i del mercat laboral (dades setmanals d'atur), a més dels inventaris setmanals de cru. Finalment, divendres la principal referència serà l'índex de confiança dels consumidors de gener, elaborat per la Universitat de Michigan i per al qual s'espera una pujada fins a 97,0 des de 95,9.
Pel que fa a les monedes digitals, nova caiguda del 14% en els futurs sobre el bitcoin, que cauen a mínims de les sis últimes setmanes, per sota de 12.000 dòlars. Les notícies sobre la prohibició del comerç amb ‘virtuals’ a Corea del Sud han tornat a provocar una profunda correcció en les monedes de xifrat.