"El comte Draghila ens xucla la sang", assegura el diari alemany Bild

Després de la decisió del BCE, institució presidida per l'italià

Sergio García
Bolsamania | 13 set, 2019 11:55 - Actualitzat: 11:55
draghi-bce-prend-le-risque-de-lier-les-mains-de-son-successeur

Bild no deixa indiferent a ningú. El rotatiu alemany, caracteritzat pel seu periodisme sensacionalista, ho té clar: "El comte Draghila ens està xuclant la sang". I no es refereixen a un noble d'alt llinatge. Es tracta de Mario Draghi, president del BCE.

El Banc Central Europeu ha anunciat aquest dijous la seva decisió: rebaixar els tipus (una mica menys del que es temia pels bancs) i llançar un QE de 20.000 milions (al mes).

L'escenari de tipus encara més negatius frustra els alemanys. "L'horror per als estalvis dels alemanys continua", assegura el Bild. No és la primera vegada que el diari germànic carrega contra l'italià. Durant la crisi de l'Eurozona, el Bild va vestir Draghi de prussià abillat amb un casc de 1871.

A més, per minimitzar l'impacte que la baixada en la taxa de facilitat de dipòsit que tindrà al sector bancari, la institució presidida per Mario Draghi va confirmar que "per tal de recolzar la transmissió de la política monetària, s'introduirà un sistema de dos nivells per a la remuneració de reserva, en el qual part de les tinences d'excés de liquiditat dels bancs estaran exemptes de la taxa negativa de la facilitat de dipòsit".

Els experts també opinen. Els de Pantheon Macroeconomics sostenen que el fet que el BCE hagi lligat l'evolució dels tipus d'interès a aconseguir el seu objectiu d'inflació del 2% "és un objectiu d'inflació estructuralment inabastable".

contador