El Banc Popular de la Xina deixa els tipus sense canvis i el verd s'imposa a l'Àsia

El Nikkei ha estat tancat pel festiu per celebrar l'entrada de la primavera

Bolsamanía
Bolsamania | 20 mar, 2024 10:48 - Actualitzat: 10:48
chinacbbolsaestrecho1

El Banc Popular de la Xina (PBoC) ha mantingut aquest dimecres sense canvis els tipus d'interès preferencials de préstecs a un i cinc anys al 3,45% i al 3,95%, respectivament. La taxa preferencial de préstec (LPR) a un any serveix de referència per a la majoria dels préstecs a llars i empreses, mentre que la taxa preferencial de préstec a cinc anys és la referència per a la majoria de les hipoteques immobiliàries.

Recordem que ahir el Banc del Japó (BoJ) va fer història i va acabar amb els tipus negatius, anunciant la primera pujada de taxes (fins a la forquilla del 0,0% al 0,1%) des de fa 17 anys i eliminant-ne la política de control de la corba de rendiment dels bons.

El Nikkei va acabar la jornada passada per sobre dels 40.000 punts, però avui ha estat tancat per la festivitat per celebrar l'entrada de la primavera.

Pel que fa a la resta de places asiàtiques, hi han predominat clarament els números verds aquesta matinada. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha revertit les caigudes de primera hora per pujar lleument (+0,27%), mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental també ha pujat de manera moderada (+0,20%) després d'obrir a la baixa.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut un 0,1% i ha acabat als 7.695,8 punts, un dia després que el banc central del país mantingués les taxes al 4,35% per tercera reunió consecutiva.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,25%, impulsat per un guany del 4,8% en el pes pesant Samsung Electronics, mentre que el Kosdaq ha augmentat un 0,08%.

contador