Wall Street comença amb dubtes la setmana pendent de Yellen

Les últimes dimissions i les tensions amb Corea del Nord fan que els inversors mantinguin la cautela

  • La setmana estarà marcada per la compareixença de Janet Yellen des de Jackson Hole
Nieves Amigo
Bolsamania | 21 ago, 2017 14:37 - Actualitzat: 15:47
bannonsteve

Els principals índexs de Wall Street obren amb lleugeres caigudes, a l'entorn al 0,1%, durant la primera sessió d'una setmana que estarà marcada per la trobada de Jackson Hole, amb la participació de Janet Yellen. Divendres les places americanes van tancar amb retallades i sembla que la tònica negativa podria continuar aquest dilluns. Les noves dimissions a les quals ha hagut d'enfrontar-se Donald Trump - Steve Bannon, un dels seus principals assessors, i el multimilionari inversor Carl Icahn, assessor independentment-suposen una llosa més per a un mercat que confirma, dia a dia, que el govern de Trump no acaba d'estabilitzar-se; sense aquesta estabilitat, és impossible que arribin les mesures promeses.

DOW JONES
42.781,200
  • -0,14%-59,06
  • Max: 42.840,30
  • Min: 42.516,87
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.711,10
20:41 23/12/24
NASDAQ 100
21.477,068
  • 0,88%187,91
  • Max: 21.509,79
  • Min: 21.224,27
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.405,69
20:41 23/12/24

Els inversors continuen, per tant, molt pendents d'aquesta agenda econòmica del president nord-americà cada vegada més descabalada i amb menys aparences de complir-se. A tot això cal sumar-hi les tensions internacionals dels Estats Units, que tenen a Corea del Nord el seu principal focus d'enfrontaments, especialment després que forces nord-americanes hagin començat maniobres militars junts amb Corea del Sud.

Tot això en una setmana durant la qual la president de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, tornarà a parlar, en aquest cas en el marc del simposi de Jackson Hole. Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), acudirà després de molt de temps a la trobada. Mentre que inicialment s'esperava que l'italià dirigís el seu discurs cap a una retirada dels estímuls, ara les expectatives s'han refredat i sembla que no parlarà de política econòmica. Sí que s'espera que ho faci, en principi, Janet Yellen.

Amb tot, segueixen proliferant les expectatives gens prometedores sobre el que farà a curt-mig termini la renda variable nord-americana. Ron Paul, excongressista republicà, ha declarat en CNBC que les borses americanes s'enfronten a una caiguda addicional del 50% i que no van a esperar 10 anys per registrar-la, sinó que es podria veure aquest mateix any. Això sí, en la seva opinió, encara que la inestabilitat política actual contribueix negativament, Trump no serà el causant d'aquest daltabaix sinó tots els problemes que s'han anat generant al llarg dels últims sis-deu anys.

Fora de l'àmbit macro, la temporada de resultats prossegueix a l'altra banda de l'Atlàntic i aquest dilluns publiquen xifres Naordson, Zayo Group i Premier. No s'esperen dades macro d'importància al llarg de la sessió excepte l'índex d'activitat nacional de la Fed de Chicago de juliol.

Les borses europees rebran les places americanes amb signe mixt i caigudes cada vegada més lleugeres. Les retallades de fins al 0,4% de mitjana s'han anat moderant i, a aquestes hores, l'IBEX cotitza pràcticament pla. La resta de grans índexs es mou entre les pèrdues del 0,1% de l'FTSE britànic i del 0,6% per al DAX alemany.

contador