Descensos a Àsia després de les caigudes en Apple i davant l'atemptat a Corea del Sud

El líder de l'oposició ha estat apunyalat al coll

Bolsamanía
Bolsamania | 03 gen, 2024 09:50
dl hong kong city street night taxi shopping neon signs pedestrians hang seng index hong kong dollar hkd special administrative region generic pexels
Sharecast / Jimmy Chan via Pexels

Els mercats d'Àsia han caigut aquest dimecres arrossegats pels valors tecnològics, que s'han vist penalitzats per les retallades en Apple, que ahir va patir una rebaixada de valoració de Barclays que el va fer perdre més d'un 3,5% a la borsa. Segons Barclays, que n'ha reduït la recomanació i el preu objectiu, les "mediocres" vendes de l'iPhone 15, sobretot a la Xina, presagien debilitat, no només de cara al llançament del proper iPhone 16, sinó també de tots els dispositius de l'empresa.

Els proveïdors d'Apple als principals mercats d'Àsia han registrat descensos a causa d'aquest motiu, llastrant especialment els índexs de Taiwan i Corea del Sud. A Corea del Sud, a més, la borsa s'ha vist impactada per l'atemptat contra el líder de l'oposició, Lee Jae-myung, que va ser apunyalat al coll aquest dimarts durant una visita a la ciutat del sud de Busan.

L'índex Kospi de Corea del Sud ha tancat amb caigudes del 2,34%, fins als 2.607,31 punts, mentre que el Kosdaq de petita capitalització ha caigut un 0,84%, per tancar als 871,57. La majoria de les accions tecnològiques i de xips, incloent-hi Samsung Electronics, LG Corporation i SK Hynix, han perdut al voltant d'un 3% cadascuna.

L'índex de Taiwan ha perdut un 1,65%, amb les accions de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company baixant un 2,53% i Hon Hai, coneguda internacionalment com a Foxconn, caient un 0,48%.

Les dades d'activitat manufacturera de l'Índia de S&P Global van estar per sota de les expectatives de desembre, segons l'enquesta de S&P Global. L'índex de gerents de compres per al desembre va assolir un mínim de 18 mesos de 54,9, en comparació amb els 55,9 esperats pel consens.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha retrocedit un 1,37% després de fregar màxims històrics dimarts, i ha tancat als 7.523,2 punts.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha perdut un 0,97%, mentre que el CSI 300 de la Xina ha reculat el 0,26%.

Els mercats del Japó estan tancats fins dijous. El país continua assimilant el terratrèmol i l'accident aeri de dimarts. Un avió de Japan Airlines va xocar amb una aeronau de la guàrdia costanera a l'aeroport de Haneda a Tòquio, i va causar cinc morts.

Segons informes inicials, l'aeronau de la guàrdia costanera es dirigia a la prefectura de Niigata per brindar ajuda, precisament, pel terratrèmol recent.

contador