David Malpass, president del Banc Mundial, deixarà el càrrec el 30 de juny

La seva sortida permetrà a Joe Biden nominar un nou candidat

Bolsamanía
Bolsamania | 16 feb, 2023 11:43
ep david malpass presidente del banco mundial entrevistado por la cadena bbc
BBC

David Malpass, el president del Banc Mundial que va ser nomenat sota el mandat de Donald Trump, ha anunciat que deixarà el càrrec al capdavant de l'organisme el proper 30 de juny, després de més de quatre anys a la institució. El seu mandat expirava a l'abril del 2024.

"Ha estat un enorme honor i un privilegi servir com a president de la principal institució de desenvolupament del món juntament amb tantes persones talentoses i excepcionals", ha dit Malpass, en un comunicat publicat pel Banc Mundial.

D'aquesta manera, el president dels EUA, Joe Biden, tindrà l'oportunitat de nominar un nou candidat, ja que aquest organisme tradicionalment ha estat presidit per un nord-americà, mentre que el Fons Monetari Internacional sempre és presidit per un europeu.

"Els últims quatre anys han estat alguns dels més significatius de la meva carrera. Després de pensar-ho molt, he decidit perseguir nous desafiaments", ha afegit Malpass.

"Aquesta és una oportunitat per a una transició de lideratge sense problemes, a mesura que el Grup del Banc Mundial treballa per enfrontar els reptes globals creixents, facilitar la inversió privada, aguditzar el seu enfocament en els béns públics globals", ha destacat.

contador