Confiança cega de Berenberg en un "sòlid creixement" el 2021: així heu d'invertir

L'entitat alemanya creu que és moment de comprar borsa i allunyar-se del dòlar

Virginia Mora
Bolsamania | 23 des, 2020 09:51
dette-publique-en-hausse-a-99-0-du-pib-au-2e-trimestre 20201222130434

"Els inversors poden esperar anys de sòlid creixement" als mercats. Així ho assegura Berenberg en un dels seus últims informes, en què es mostra també molt optimista sobre l'acompliment que tindrà el PIB mundial el 2021, ara que la vacuna contra la COVID-19 està començant a subministrar-se a molts països. I amb aquest panorama, diu, l'estratègia a seguir és clara: apostar per la borsa i allunyar-se del dòblar.

Com diuen els experts de la companyia alemanya, "els nostres crides a favor del creixement econòmic justifiquen un cert augment dels actius de risc i un major flux de diners des de refugis com el dòlar nord-americà a altres monedes el 2021". No obstant, també fan una advertència: "El punt dolç del cicle no durarà per sempre".

I és que, una vegada que la inflació torni, com creu que passarà d'aquí a poc, "els mercats ja no superaran l'activitat econòmica". Fins que això passi, els inversors han de seguir l'estratègia marcada si volen aprofitar al màxim el "sòlid creixement" que ha de venir, també pel que fa al producte interior brut, apunta Berenberg.

Perquè "una vegada que l'actual onada de la pandèmia hagi seguit el seu curs, esperem que l'activitat s'expandeixi ràpidament a partir del segon trimestre del 2021". Així ho afirmen aquests analistes, que es basen en el que ha passat després de la primera onada per fer aquestes projeccions.

Tal com assenyalen, "amb l'ajuda d'un suport polític sense precedents, l'activitat econòmica es va recuperar amb una rapidesa sorprenent una vegada que les restriccions es van reduir de maig a octubre. Això és un bon auguri per a 2021". Les seves previsions són molt optimistes: a Berenberg esperen un creixement del PIB el 2021 del 5% tant als EUA com a l'Eurozona, del 3,4% al Japó i del 7,3% al Regne Unit, projeccions totes elles que "estan molt per sobre de consens de Bloomberg", recorden aquests experts.

QUÈ ESPERAR DELS MERCATS?

Així mateix, assenyalen que ara, després de la recessió de 2020, "els mercats es troben en la fase inicial d'un nou cicle, en comptes de la fase final d'un cicle d'envelliment". I per això creuen que l'avanç seguirà imparable apuntalat per un "suport monetari i fiscal rècord".

"Després que els mercats es van esfondrar quan la pandèmia es va estendre a Europa i als EUA a principis de març, van començar a anticipar el rebot econòmic que vindria a partir de finals de març. Si bé, havíem qualificat la magnitud de la caiguda de març als mercats com un pànic irracional, l'abast del posterior repunt va sorprendre fins i tot els optimistes com nosaltres. malgrat una correcció prèvia al Nadal, els mercats s'han avançat a les nostres projeccions alcistes del PIB", conclouen.

contador