Compres moderades a Wall Street amb el focus sobre la Fed, la feina i els resultats

El mercat descompta que la Reserva Federal deixarà els tipus sense canvis

María Campillo
Bolsamania | 29 abr, 2024 16:04 - Actualitzat: 16:04
ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20231128155903
EUROPA PRESS - Archivo

Compres moderades a Wall Street aquest dilluns després dels guanys de divendres i després de posar fi a una setmana alcista, que va estar marcada pels resultats de les 'big tech'. Durant les properes sessions, els comptes empresarials continuaran sent protagonistes juntament amb la Reserva Federal (Fed) i les dades del mercat laboral.

NASDAQ 100
20.779,937
  • 0,02%3,71
  • Max: 20.998,48
  • Min: 20.712,38
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.077,22
18:59 25/11/24

El repunt de la inflació PCE i la desacceleració de l'economia dels Estats Units ha posat la paraula estanflació sobre la taula, encara que els estrategs creuen que encara és massa aviat per fer sonar les alarmes.

Tot i això, "aquesta ha de ser la principal preocupació de la Reserva Federal en aquests moments, ja que ha d'evitar un escenari en què l'economia i el mercat laboral se'n ressentin, però persisteixi la inflació", explica Bret Kenwell, analista d'eToro.

Tot això, "resta encara més pressió a la Fed per iniciar el procés de retallada de tipus. El mercat ja ha anat traslladant les expectatives cap a una baixada a finals d'any enfront de les tres esperades al començament d'any", comenten a Bankinter.

En aquest sentit, i malgrat que els inversors descompten amb un 97% de probabilitats que la Fed mantindrà els tipus en la propera reunió del 30 d'abril i 1 de maig, les paraules de Jerome Powell, president de la institució, seran analitzades al detall buscant alguna pista sobre l'evolució futura de la política monetària.

"El més rellevant serà el que digui Powell a la roda de premsa posterior a la reunió del FOMC sobre com espera la Fed que es comportin tant la inflació com l'economia nord-americana a partir d'ara. Els mercats estaran molt pendents del que digui al respecte i reaccionaran en conseqüència", afegeixen a Link Securities.

EL MERCAT LABORAL, LA CLAU MACRO DE LA SETMANA

Enmig d'aquest escenari, la macroeconomia hi té molt a dir i caldrà seguir vigilant les dades, com les relacionades amb el mercat laboral que s'aniran coneixent al llarg de la setmana.

Així, dimecres es publicaran l'enquesta d'ocupació privada ADP i les vacants d'ocupació JOLTS, mentre que l'informe oficial d'ocupació es farà públic divendres. Unes xifres que previsiblement continuaran mostrant solidesa, malgrat certa moderació esperada.

L'agenda econòmica també inclou el PMI i ISM manufacturer (dimecres), les peticions setmanals de desocupació (dijous) i el PMI i ISM serveis (divendres).

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la temporada de resultats continua avançant i grans companyies com Amazon o Apple rendiran comptes dimarts i dijous, respectivament, després del tancament del mercat.

"De moment, la temporada de resultats està tenint 'més llums que ombres', factor que ha estat darrere de la recuperació que van experimentar les borses a la setmana passada i que, si continua així, podria facilitar que els principals índexs recuperin tot el que han cedit durant les tres primeres setmanes d'abril", comenten a Link Securities.

Pel que fa a la sessió, Tesla puja un 11% després que les autoritats locals xineses decidissin eliminar les restriccions sobre els automòbils. Això ha passat després de l'arribada del conseller delegat de Tesla, Elon Musk, a Pequín per a una reunió inesperada amb el primer ministre xinès, Li Qiang, al mig del primer gran saló de l'automòbil a la ciutat.

També pugen els títols d'Apple (+3%) després que Bernstein hagi elevat la seva recomanació sobre el fabricant de l'iPhone a sobreponderar des de neutral.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,61% (83,34 dòlars) i el Brent cedeix un 0,66% (88,92 dòlars). Per part seva, l'euro cotitza pla (1,0693 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,07% (2.345 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,645% i el bitcoin perd un 2,58% (62.114 dòlars).

contador