Els inversors es mantenen a l'espera del comportament de l'índex tecnològic
Guanys en Wall Street després del fortíssim rebot de Nasdaq, que va avançar més de el 3% aquest dimarts, després d'haver registrat una caiguda superior a l'10% en les últimes sessions des del seu màxim històric de febrer. Les dades d'IPC de febrer han mostrat que la inflació segueix sent moderada fins al moment, la qual cosa ha estat ben valorada pel mercat.
Els inversors es pregunten ara si la correcció de Nasdaq ha acabat. Michael Wilson, estrateg en cap de Morgan Stanley als Estats Units, comenta que la pujada en el rendiment dels bons "està exercint pressió sobre les valoracions, especialment per a les accions més cares que havien arribat a preus vertiginosos", com els títols del sector tecnològic.
Segons la seva valoració, les accions orientades a la valor als sectors que no estan cars i que estan més exposades al repunt econòmic estan pujant.
"Però no és així com estan posicionades les carteres globals, ja que la majoria està sobreexposada en les accions de creixement i infraponderades en les àrees de valor", indica. Això ha provocat un reposicionament i ha perjudicat índexs com el Nasdaq, mentre ha beneficiat selectius com el Dow Jones.
"El mercat alcista continua sota el capó, amb el valor i els cicles cíclics al capdavant. Les accions de creixement poden tornar a unir-se a la festa, una vegada que finalitzi la correcció de la valoració i el reposicionament", conclou Wilson.
DADES SOBRE INFLACIÓ
Per calibrar les expectatives d'inflació, que afecten al deute sobirà, s'han publicat les dades d'inflació als EUA del mes de febrer. L'IPC general ha pujat fins a l'1,7% en taxa interanual des de l'1,4%, en línia amb les previsions; i la inflació subjacent ha baixat fins a l'1,3% en taxa interanual, lleugerament per sota de l'1,4% esperat.
En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,1%, fins als 64,07 dòlars, després de fregar els 68 dòlars dilluns, en confirmar-se un atac a instal·lacions d'Aràbia Saudita. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,04% i es canvia als 1,1894 dòlars, mentre l'unça d'or avança un 1,3%, fins als 1.700 dòlars.
A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys, molt seguida durant els últims dies i que ha provocat aquesta forta correcció en la tecnologia en pujar amb força fins a l'1,6%, avança lleugerament fins a l'1,55%.