Compres a Wall Street per la bona acollida de Bessent com a secretari del Tresor

La macroeconomia serà la protagonista durant les properes sessions

María Campillo
Bolsamania | 25 nov, 2024 16:31
ep archivo   march 20 2020   new york stock exchange on wall street
Natan Dvir - Archivo

Compres a Wall Street aquest dilluns després de les pujades de divendres i després de posar fi a una setmana alcista, durant la qual el Dow Jones va renovar màxims de tancament. Això, a mesura que els inversors descompten de manera positiva el nomenament de Scott Bessent com a nou secretari del Tresor i es preparen per conèixer diverses referències destacades al llarg de les properes jornades. Cal recordar que la borsa romandrà tancada dijous per Acció de Gràcies i divendres obrirà només mitja sessió (Divendres Negre).

DOW JONES
43.325,800
  • 0,07%28,77
  • Max: 43.373,98
  • Min: 43.115,09
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.776,26
22:42 26/12/24

"Aquesta setmana comença el 'ral·li de Nadal'. Segons dades històriques, l'S&P 500 ha pujat un 80% de les vegades durant aquest període des del 1950. El rendiment mitjà és del 2,58%. Des del 1970, el Russell 2000 ha pujat un 78% de les vegades durant aquest període, amb un rendiment mitjà del 3,34%”, explica Manuel Pinto, analista de mercats.

Pel que fa a Bessent, des de Renta 4 esperen que, tot i recolzant les polítiques de Trump de majors aranzels i retallada d'impostos, "prioritzi l'estabilitat per a economia nord-americana i mercats financers. La seva elecció apunta que els aranzels proposats seran màxims (negociables a la baixa) i d'aplicació gradual, alhora que podria ser més sensible a l'evolució del dèficit públic (retall de despesa)".

"Tindrà un paper crucial com a assessor econòmic més important del president per implementar la seva agenda, que inclou renovar algunes de les retallades d'impostos del 2017 que expiren l'any que ve, flexibilitzar les regulacions financeres, i donar prioritat al dòlar. Wall Street havia de tenir un paper destacat a la nova administració Trump i ho ha aconseguit", afegeix Pinto.

Amb tot, la macroeconomia serà la gran protagonista. L'agenda comptarà amb múltiples referències destacades entre les quals hi ha el deflactor de consum PCE d'octubre, la mesura d'inflació preferida de la Reserva Federal (Fed), que es publicarà dimecres. El consens espera un repunt a la taxa general fins al 2,3% des del 2,1% del mes anterior, mentre que per a la variable subjacent preveu un lleu increment des del 2,7% fins al 2,8%.

La dada serà determinant per a la propera decisió de tipus de la Fed. El mercat creu amb una probabilitat del 56,2%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que l'organisme dugui a terme una nova retallada de 25 punts bàsics.

Precisament, el banc central nord-americà també acapararà l'atenció dels inversors amb la publicació de les actes (dimarts) del seu darrer conclave monetari que serviran "per fer-nos una idea més precisa de com esperen els membres que evolucioni la inflació durant els propers mesos i de com estan disposats a actuar en conseqüència", indiquen a Link Securities.

Així mateix, es donaran a conèixer la confiança del consumidor (dimarts) i el PIB del tercer trimestre i les dades d'atur setmanal (dimecres).

SCOPE MANTÉ EL RÀTING DELS EUA EN 'AA'

L'agència Scope ha completat la revisió periòdica de la qualificació dels Estats Units mantenint-la en 'AA' amb perspectiva negativa. Aquesta qualificació reflecteix múltiples fortaleses creditícies, incloent-hi una economia rica, competitiva i diversificada, l'economia mundial més gran en termes nominals i la segona en paritat de poder adquisitiu. A més, els bons del Tresor nord-americà mantenen la seva posició com a actiu refugi, mentre que el dòlar serveix com a moneda de reserva mundial.

No obstant això, la qualificadora reconeix que els riscos per al sistema financer es podrien veure amplificats a mitjà i llarg termini per la propera desregulació financera.

La perspectiva negativa assignada a la qualificació creditícia dels Estats Units indica que els riscos per a la qualificació creditícia continuen esbiaixats a la baixa. Això reflecteix, en primer lloc, el risc recurrent associat amb l'instrument del sostre del deute.

En segon lloc, la perspectiva negativa s'explica per l'augment a llarg termini de la polarització política i dels problemes de governança; i, en tercer lloc, per un debilitament persistent de les finances públiques, atès l'elevat i creixent volum de deute i els dèficits pressupostaris comparativament elevats previstos per als propers anys.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, la minorista Macy's cau un 3% després de posposar la presentació dels resultats trimestrals en argumentar que un treballador havia realitzat una comptabilitat incorrecta. Per part seva, Best Buy farà públics els seus comptes aquest dimarts i permetrà seguir valorant la salut del consumidor dels EUA.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,97% (69,82 dòlars) i el Brent cedeix un 1,73% (73,82 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,98% (1,052 dòlars), i l'unça d'or perd un 2,33% (2.647 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 4,30% i el bitcoin guanya un 0,29% (97.209 dòlars).

contador