Compres a Wall Street: el Nasdaq descompta els resultats d'Nvidia

OpenAI ha reintegrat Sam Altman com a conseller delegat

María Campillo
Bolsamania | 22 nov, 2023 16:05
des gens passent devant les locaux du nasdaq a new york

Wall Street cotitza amb compres dimecres després de les vendes moderades de dimarts, després que els inversors no veiessin indicis de retallades de tipus a les actes de la Reserva Federal (Fed). En aquesta jornada, el mercat descompta els resultats d'Nvidia i la tornada de Sam Altman a la direcció executiva d'OpenAI.

NASDAQ 100
19.888,697
  • 2,81%544,20
  • Max: 19.907,37
  • Min: 19.723,94
  • Volume: -
  • MM 200 : 18.260,19
18:09 19/09/24

Per als experts de Link Securities, després de pràcticament sis dies d'alces continuades, la presa de beneficis està relacionada amb el fet que molts inversors comencen les vacances per celebrar Acció de Gràcies i, "d'aquesta manera, redueixen una mica les seves posicions de risc".

"Les actes de la darrera reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed) van mostrar que els membres de la Reserva van acordar 'procedir amb cura' amb les seves futures decisions sobre tipus. Acuradament no significa que la Reserva Federal hagi acabat amb l'ajust, significa que 'procedirà amb cura' a la llum de les dades econòmiques i les condicions del mercat per decidir si ha de pujar, pausar o retallar els tipus”, explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

NVIDIA I LA SEVA ADVERTÈNCIA SOBRE LA XINA

La gran protagonista del mercat aquest dimecres és Nvidia que, una vegada més, ha tornat a batre previsions amb els resultats. El fabricant de xips ha disparat el benefici un 1.259%, fins a assolir els 9.243 milions de dòlars, mentre que els seus ingressos s'han incrementat un 206% i s'han situat als 18.120 milions de dòlars.

Amb tot, als inversors no els ha agradat l'advertiment que ha llançat la companyia sobre el mercat xinès i com poden impactar a les seves xifres del quart trimestre fiscal 2024 les restriccions de xips a les exportacions anunciades pels EUA. Els títols de la companyia pugen un 0,07% a la sessió.

"L'empresa està creixent, però aquest fort creixement ja està descomptat. Per tant, probablement no veurem una gran presa de guanys després dels resultats; en canvi, probablement veurem una correcció i consolidació per sota de l'obstacle psicològic dels 500 dòlars", afegeix Ozkardeskaya.

EL RETORN DE SAM ALTMAN

L'altra gran protagonista de la sessió continua sent OpenAI i l'embolic que gira al voltant de la creadora de ChapGPT des que divendres passat donés a conèixer el cessament del seu CEO, Sam Altman.

Tot i això, la rebel·lió del 95% de la plantilla i la pressió exercida per grans inversors, com Thrive Capital, Khosla Ventures i Tiger Global Management, han provocat que la tecnològica hagi readmès Altman com a director executiu amb una nova junta inicial formada per Bret Taylor (president), Larry Summers i Adam D'Angelo.

BON ASPECTE TÈCNIC DEL NASDAQ

El Nasdaq aconseguia posar fi, al començament del mes, al canal baixista en què s'estava movent des que va dibuixar els màxims anuals el juliol i en menys d'un mes el selectiu tecnològic s'ha revalorat un 14%.

"Això l'ha portat a superar els màxims anuals que presentava als 15.932 punts. El més normal és per aquests preus és que puguem acabar veient una parada al camí", comenta César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

L'expert considera que és molt probable que acabi cobrint el buit alcista que va deixar, el 14 d'aquest mes, als 15.500 punts. "Després d'una parada al camí el més probable és que puguem acabar veient una extensió de les pujades fins als màxims històrics, de finals del 2021, que va dibuixar als 16.764 punts. Les perspectives tècniques per a les properes setmanes són molt bones", afegeix Nuez.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dimecres inclou les dades d'atur setmanal, que han mostrat una caiguda de les peticions de desocupació superior a l'esperada, i la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, que avança la publicació amb motiu del dia d'Acció de Gràcies, que se celebra aquest dijous als Estats Units i pel qual Wall Street no obrirà les portes.

A més, les accions d'HP pugen a prop d'un 4% després que la companyia reportés un benefici de 3.300 milions de dòlars l'any fiscal 2023, cosa que representa un avanç del 4% respecte als 3.100 milions de dòlars aconseguits a l'anterior exercici.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 4,50% (74,29 dòlars) i el Brent cedeix un 4,40% (78,82 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,27% (1,088 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,01% (2.001 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,383% i el bitcoin perd un 1,31% (36.522 dòlars).

contador