CIE Automotive i BME, possibles substitutes d'Abertis a l'IBEX 35

Aquesta tarda es reuneix el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX

Bolsamanía
Bolsamania | 07 jun, 2018 13:31
ibex-35 0
Wikimedia Commons

Aquest dijous es reuneix el Comitè Assessor Tècnic de l'IBEX per decidir qui substituirà Abertis al selectiu, que va deixar de cotitzar el passat 8 de maig. Durant les reunions de juny i desembre és quan més modificacions es produeixen en l'índex, mentre que les de març i setembre són més de seguiment.

El mercat apunta que, a més de la decisió de la concessionària d'Abertis, "no es descarta que hi hagi algun canvi addicional durant la reunió". Els principals criteris que cal tenir en compte sobre els possibles candidats, recorden en XTB, se centren en buscar companyies que tinguin un valor borsari elevat i una negociació activa per part dels inversors, i tractar-se de companyies amb què aconsegueixin la "major representativitat" al territori nacional.

No existeix un consens entre les cases d'anàlisi sobre quina companyia serà la que ocuparà el lloc d'Abertis i, tenint en compte els paràmetres i requisits per entrar al principal selectiu, es manegen els noms de CIE Automotive, Gestamp, Borsa i Mercats Espanyols i Viscofan, entre d'altres.

Renta 4 nomena com a favorites CIE Automotive i Borsa i Mercats de Valors, igual que XTB, que hi afegeix, a més, Gestamp. Els experts de Bankinter creuen que el segon valor en les apostes és MÁSmóvil, "té un volum fins i tot superior al de CIE, no compleixen el requisit de capitalització (el requisit de superar el 0,3% de capitalització mitjana de l'IBEX)", explica la companyia d'anàlisi. L'evolució en borsa de la companyia de telecomunicacions també és exemplar. Des de gener, els seus títols es revaloren un 31%.

Els analistes no descarten que pogués entrar a l'IBEX en substitució de Técnicas Reunidas, Meliá o Viscofan. "Aquestes dues primeres companyies, a més de tenir un volum negociat inferior, tampoc compleixen amb el mínim de capitalització exigit. No obstant això, Viscofan és el valor amb menor volum negociat del selectiu", afegeix Bankinter.

CRITERIS PER ENTRAR A L'IBEX 35

En termes generals les Normes Tècniques per a la Composició i Càlcul dels Índexs de Societat de Borses fixen dos requisits bàsics. En primer lloc, el CAT computa el volum de contractació en euros al mercat d'ordres durant el període de control, que en aquest cas inclou els mesos de desembre a maig.

Només poden formar part de l'IBEX 35 aquells valors la capitalització mitjana dels quals sigui superior al 0,30% de la capitalització mitjana del selectiu durant l'esmentat període de control. Les normes tècniques prenen en consideració el capital flotant dels diferents valors i, per això, estableixen diferents coeficients per aplicar sobre la seva capitalització mitjana de tal manera que es penalitza aquells el capital flotant dels quals és menor.

contador