Els inversors han començat de nou a apostar per la tecnologia
Wall Street cau lleugerament durant l'última jornada del primer semestre del 2021, que ha resultat molt positiu per a la renda variable nord-americana. Fins a la data, el Dow Jones s'ha revalorat un 12%, l'S&P 500 més del 14% i el Nasdaq, gairebé un 13%. Tant l'S&P com el Nasdaq es troben en zona de màxims històrics.
Precisament l'índex tecnològic ha estat protagonista durant el mes de juny, ja que ha tornat a liderar els guanys al mercat nord-americà després de cinc mesos superat pel Dow Jones.
La rotació que s'ha produït durant els últims mesos cap a valors més cíclics, associats a la recuperació econòmica, ha canviat d'adreça. Les mans fortes estan tornant al creixement i la tecnologia. Bona prova d'això és que el Nasdaq ha pujat gairebé un 6%, mentre el Dow Jones ha baixat gairebé un 1% durant l'últim mes.
Si durant els primers cinc mesos de l'any els valors més cíclics, associats a la recuperació econòmica, havien liderat les pujades, durant el mes de juny els valors de creixement, més associats a la tecnologia, n'estan prenent el relleu.
"De moment, no es donen les condicions perquè aquests mercats corregeixin de manera significativa, ja que segueix havent-hi una ingent liquiditat sense invertir en el sistema, liquiditat que aprofita qualsevol caiguda en el preus dels actius per prendre-hi posicions, no hi ha alternativa atractiva a la renda variable, i l'escenari macro i micro segueix millorant als països desenvolupats, a mesura que avança el procés de vacunació i es retiren les restriccions a la mobilitat", afirmen els experts de Link Securities.
INFORME D'OCUPACIÓ ALS EUA
A nivell econòmic, l'informe d'ocupació de la consultora privada ADP, considerat un indicador avançat de les dades del Govern, que coneixerem divendres, ha superat els pronòstics, en mostrar la creació de 692.000 llocs de treball al sector privat, per sobre dels 600.000 anticipats.
A més de l'informe d'ocupació als Estats Units del mes de juny (s'esperen 675.000 llocs de treball) i la taxa d'atur (s'anticipa una caiguda fins al 5,6% des del 5,8%), els inversors centraran l'atenció en l'evolució dels salaris.
Aquesta variable s'ha convertit en la més seguida actualment, a causa quepot anticipar pressions inflacionistes al mercat laboral, un escenari que seria el més complicat de gestionar per a la Fed, perquè indicaria un augment de les expectatives d'inflació a llarg termini.
Sobre les dades d'ocupació es va pronunciar aquest dimarts el president de la Fed de Richmond, Thomas Barkin. En la seva opinió, la taxa d'atur no es troba als nivells anteriors a la pandèmia, per la qual cosa vol veure molt més avenços abans de frenar la compra d'actius. "Encara crec que tenim un llarg camí per recórrer en el front de l'ocupació", ha assenyalat.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
A nivell empresarial, la banca dels Estats Units ha augmentat els dividends en 2.080 milions de dòlars per al proper trimestre després d'haver superat sense dificultat els tests d'estrès de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), que ha relaxat al seu torn les limitacions imposades durant la pandèmia.
Així mateix, la plataforma xinesa de transport compartit Didi Chuxing ha sortit a borsa i ha aixecat uns 4.400 milions de dòlars amb la venda d'accions dipositàries nord-americanes a un preu de 14 dòlars per títol. Segons Bloomberg, la companyia xinesa ha col·locat 317 milions d'ADR, aconseguint una capitalització d'aproximadament 67.000 milions de dòlars.
En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,75%, fins als 73,53 dòlars, a l'espera de la reunió de l'OPEP+, que se celebra aquest dijous. A més, l'euro es deprecia un 0,25% i es canvia a 1,1865 dòlars. I l'unça d'or baixa un 0,27%, fins als 1.758 dòlars mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau fins a l'1,456%. Finalment, el bitcoin baixa un 4,64%, fins als 34.651 dòlars.