Les vendes s'imposen a Wall Street i el Nasdaq perd suports

La tensió entre la Xina i els EUA i el mercat de bons centren l'atenció

Sergio García
Bolsamania | 08 oct, 2018 16:02 - Actualitzat: 18:58
inversores6802

Les vendes s'imposen finalment a Wall Street. El Nasdaq torna a ser l'índex més baixista, ja que registra pèrdues de l'1,4% i acumula ja una caiguda superior al 4% durant les tres últimes sessions, cosa que ha provocat un fort repunt de la volatilitat a la Borsa de Nova York.

DOW JONES
42.047,420
  • 0,09%35,83
  • Max: 42.313,58
  • Min: 41.972,11
  • Volume: -
  • MM 200 : 39.283,30
16:51 04/10/24

Aquest dilluns, el vermell domina les borses mundials mentre els inversors centren la seva atenció en els comentaris negatius de Michael Pompeo, Secretari d'Estat dels EUA, sobre les relacions comercials amb la Xina.

Pompeo ha destacat el "desacord fonamental" amb el ministre d'Afers Exteriors xinès, Wang Yi, durant una trobada a Pequín que ha posat en relleu les creixents tensions entre les dues economies més grans del món.

Per la seva banda, Wang Yi ha assenyalat que els EUA està interferint en les seves relacions amb Taiwan, cosa que ha "danyat la nostra confiança mútua" i al seu torn "està completament en contra dels interessos dels nostres dos pobles".

Els inversors tampoc perden de vista les tensions entre el govern d'Itàlia i la resta de països de la zona euro, a causa del objectiu de l'Executiu italià elevarà el dèficit públic per sobre del que compromès amb Brussel·les. La borsa xinesa ha caigut amb força aquesta matinada i l'índex italià FTSE MIB lidera les vendes entre els grans mercats europeus.

MERCAT DE BONS

A Wall Street, el mercat de bons està tancat pel Columbus Day, però els operadors segueixen parlant sobre el repunt de les rendibilitats dels bons nord-americans. En el cas del bo a 10 anys, aquest va tancar el passat divendres al 3,23%, màxim des de 2011, després de repuntar la seva rendibilitat 17 punts bàsics durant la setmana, el seu major ascens des de febrer.

"El repunt de la rendibilitat dels bons encareix el finançament dels països i els analistes utilitzen aquestes rendibilitats com a referències a l'hora de descomptar els fluxos de caixa futurs de les companyies per valorar-les. Per tant, uns tipus d'interès superiors redueixen les valoracions. D'aquí la recent reacció de les borses", expliquen des de Link Securities.

"En seguir repuntant les rendibilitats dels bons, la renda variable continuarà sota pressió. En això serà determinant el comportament de la inflació, variable que fa temps que catalogant com a clau per l'esdevenir de les borses a curt / mitjà termini", conclouen.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

I tot després que divendres es publiqués l'informe d'ocupació de setembre, que va mostrar contenció en la pujada dels salaris i una nova caiguda de la taxa d'atur fins al 3,7%, mínims dels últims 49 anys.

Al mercat de matèries primeres, el petroli cau davant la possibilitat que els EUA eximeixi de les seves sancions alguns països que segueixin exportant cru iranià a partir del proper 4 de novembre. El barril West Texas cedeix un 1,2% fins als 73,43 dòlars. Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,49% respecte al dòlar, fins als 1,1471.

DOBLE SOSTRE EN EL NASDAQ 100?

"El Nasdaq 100 va marcar aquest dilluns un nou màxim de tots els temps. Cosa que vol dir que l'índex es troba en 'pujada lliure' absoluta. Ara bé, això no treu perquè a curt termini siguem cauts, davant la possibilitat que el preu pugui estar donant forma a un petit 'doble sostre'", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"Figura que es confirmaria només si es perforés el suport dels 7.400 punts. I com m'agrada recordar sempre que tinc l'oportunitat, sempre sabem com comencen les coses, però no com acaben", afegeix aquest expert. L'índex cau un 0,6%, fins als 7.353 punts.

contador