Caigudes a Wall Street amb la Fed compartint escena amb Apple, Tesla i Facebook

GameStop és un altre protagonista rellevant perquè la seva cotització segueix disparada

César Vidal
Bolsamania | 27 gen, 2021 18:25 - Actualitzat: 18:25
ep cnp
Stefani Reynolds - Archivo

Wall Street obre dimecres amb caigudes en una jornada durant la qual la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) comparteix protagonisme amb els resultats de les grans tecnològiques nord-americanes. En aquest sentit, el Dow Jone, l'S&P 500 i el Nasdaq baixen més d'un 1% malgrat les fortes pujades de Microsoft després de publicar ahir a la nit unes xifres rècord.

NASDAQ 100
20.780,200
  • 0,19%39,42
  • Max: 20.797,24
  • Min: 20.655,72
  • Volume: -
  • MM 200 : 19.062,25
19:31 22/11/24

A la companyia fundada per Bill Gates la seguiran Apple, Facebook i Tesla aquest dimecres, després del tancament de mercat. Després arribarà el torn d'Alphabet el 2 de febrer i l'última a rendir comptes serà Amazon, el 4 de febrer.

Ull també amb Boeing, que cau més del 3% després de presentar els seus resultats.

Un altre valor protagonista és GameStop, que segueix amb les fortíssimes pujades aquest dimecres, en aquesta ocasió d'un 90%. Les seves accions s'han convertit en un autèntic casino. Després del tancament de mercat, el conseller delegat de Tesla, Elon Musk, es va sumar a la 'bogeria borsària' amb un tuit que ha disparat la valor.

El seu comentari d'una sola paraula - "Gamestonk!" - va ser tot el que va necessitar per animar la popular pàgina de Reddit, que ha estat generant la major part de l'entusiasme al voltant de les accions de la companyia.

D'altra banda, al mercat no li ha agradat la polèmica sorgida entre AstraZeneca i la Unió Europea pel retard en les vacunes promeses per la farmacèutica, ja que les vendes hi han augmentat en publicar-se noves tensions en les converses.

REUNIÓ DE LA FED: LA INFLACIÓ CENTRA L'ATENCIÓ

Sobre la reunió de la Fed, els analistes centren la seva atenció en els comentaris sobre la inflació. No s'esperen canvis en la política monetària, ja que el banc central ha anticipat tipus baixos i compres d'actius fins que l'economia es recuperi després de la pandèmia.

Durant el seu primer conclave monetari de 2021, el primer sota la presidència de Joe Biden i amb Janet Yellen confirmada ja com a secretària del Tresor, la principal tasca del banc central més poderós del món serà oferir una mica de llum sobre les seves previsions per al comportament dels preus al llarg dels propers dotze mesos.

Perquè un repunt sobtat de la inflació és el principal temor de molts inversors, sobretot amb els tipus al 0% i un gran programa de compra d'actius en vigor per part dels bancs centrals a nivell mundial. La presidència de Biden comença amb un 'excés de liquiditat' als mercats, al qual s'afegeix la previsió de més estímuls fiscals als EUA.

Els analistes de Bank of America consideren aquesta trobada un "no esdeveniment", ja que tan sols anticipen "canvis limitats en el comunicat" i no hi haurà actualització de les previsions econòmiques. La seva previsió és que Powell "reiteri que la política monetària actual és apropiada i continuarà així durant un temps".

Així, preveuen que Powell assenyali que "encara queda un llarg camí per començar a retirar els estímuls" i que "hi haurà un ampli avís abans de la retirada". La seva estimació és que la retirada d'estímuls, coneguda com 'tapering', no comenci fins com a molt aviat "al primer semestre de 2022", tot i que veuen "riscos d'un inici més primerenc si es promulga un estímul fiscal addicional a principis d'aquest any que impulsi un major creixement".

Per Bank of America, Powell afronta un "risc asimètric", ja que les seves paraules poden ser més fàcilment interpretades com "agressives", la qual cosa podria impulsar encara més la corba de tipus nord-americana. I és que després del control demòcrata del Senat, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys va pujar amb molta força per sobre de l'1,1% durant poques jornades,

Els economistes van revisar a l'alça les seves previsions de creixement i les seves expectatives d'inflació, de manera que van començar a avançar les previsions per a l'inici del 'tapering', una cosa que es van afanyar a negar alguns membres de la Fed i fins i tot el propi Powell el passat 14 de gener.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,29%, fins als 52,45 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,5% i es canvia a 1,21 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,04%.

contador