Pèrdues del 5% a Wall Street per la incertesa global sobre el coronavirus

Després de les alces del 5,5% de la sessió d'ahir, la volatilitat segueix molt elevada

César Vidal / Nieves Amigo
Bolsamania | 18 mar, 2020 14:54 - Actualitzat: 14:54
trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street

Wall Street cau un 5% davant la incertesa global sobre el coronavirus. La Borsa de Nova York es va desplomar el dilluns més del 12% en la segona caiguda més gran de la història, tan sols superada pel 'crash' de 1987. Aquest dimarts va tancar amb un fort rebot superior al 5%, però les vendes tornen de manera agressiva.

DOW JONES
43.389,600
  • -0,13%-55,39
  • Max: 43.505,66
  • Min: 43.297,57
  • Volume: -
  • MM 200 : 40.101,85
22:58 18/11/24

Els futurs de Wall Street han arribat a caure un 5%, moment en el qual la negociació s'ha aturat, perquè aquest és el límit diari. En aquests temps que corren, és habitual veure més d'una sessió de fortes caigudes, però realment sembla impossible encadenar més d'una jornada de pujades.

Malgat que les mesures per a fer front al coronavirus -sanitàries i econòmiques- no paren de multiplicar-se, persisteix la sensació que encara cal molt més per vèncer al virus. I mentre això continuï sent així, les bosses continuaran dominades pels descensos, la incertesa i la volatilitat.

Wall Street ha estat en una muntanya russa sense precedents enmig de l'agitació del coronavirus, amb l'S&P 500 oscil·lant un 4% o més en qualsevol direcció durant set sessions consecutives. Això supera el rècord anterior de sis dies des de novembre de 1929, segons LPL Financial. El nombre de casos confirmats de coronavirus als EUA ha augmentat a més de 6.400, segons dades de la Universitat Johns Hopkins, mentre que el recompte de morts ha superat les 100.

A nivell empresarial, Boeing es desploma després d'haver sol·licitat al Govern dels EUA una ajuda d'almenys 60.000 milions de dòlars per a la companyia i els seus proveïdors per poder fer front a la crisi del coronavirus.

El rendiment del Tresor a 10 anys va saltar a l'1,13% el dimecres després d'haver-se negociat pels volts de 0,77% el dimarts abans que es coneguessin els detalls dels últims estímuls de la Reserva Federal i de l'Administració de Donald Trump, que prepara un pla d'1 bilió de dòlars per afrontar aquesta crisi. Els analistes diuen que això contribueix a espantar als inversors, encara que no pel nivell aconseguit en el rendiment, sinó per la rapidesa del moviment.

La Casa Blanca està estudiant un paquet fiscal de més d'1 bilió de dòlars que inclou pagaments directes als nord-americans i ajuda financera a les petites empreses i a la indústria aèria. El Secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha avançat que les companyies podran diferir els pagaments d'impostos de fins a 10 milions de dòlars mentre que els individus podrien diferir fins a 1 milió de dòlars. També ha advertit que la taxa d'atur es podria disparar fins al 20% si no s'aproven mesures fiscals d'estímul.

Els analistes ja donen per fet que hi haurà una recessió a l'altre costat de l'Atlàntic. "És ridícul pensar el contrari", va declarar a CNBC Jeffrey Gundlach, CEO de DoubleLine Capital. Un dels actius que més reflecteix aquesta possibilitat és el petroli, que es desploma un 11% en el cas del West Texas, fins a 23,85 dòlars, i marca mínims dels últims 18 anys.

contador