Buffett trenca la seva 'regla d'or' i s'apunta al ral·li del metall preciós en plena crisi

La pandèmia fa que l'Oracle d'Omaha cerqui refugi en aquest actiu, que ja ha pujat un 30% el 2020

Sergio García
Bolsamania | 19 ago, 2020 12:36
warren-buffett-2014
Flickr / freeimage4life

La crisi del coronavirus canvia a qualsevol. Fins i tot a Warren Bufet. L'oracle d'Omaha, que històricament ha menyspreat a l'or com a actiu en el qual invertir, trenca ara una de les seves regles fonamentals, i s'apunta al ral·li d'aquest metall preciós al mateix temps que aposta contra l'economia dels EUA.

"No té cap utilitat", ha arribat a afirmar Buffett en referència a l'or. "Qualsevol que ens veiés des de Mart s'estaria gratant el cap preguntant-se com pot ser que ens preocupem tant per les coses que brillen", afegia.

Berkshire Hathaway és, des de divendres passat, un adorador més de l'or. El vehicle inversor de Buffett ha comprat 21 milions d'accions de Barrick Gold, valorades en més de de 563.000 milions de dòlars, i ha venut títols de Wells Fargo i JP Morgan.

Des del portal Zero Hedge, fent gala de la seva habitual acidesa, qualifiquen aquest reposicionament de Buffett i la seva cartera com "un clar senyal que fins al mateix Oracle d'Omaha està, tímidament, apostant en contra dels Estats Units".

"El popular inversor que sempre ha repudiat l'or ara decideix abandonar els bancs dels EUA, columna vertebral de l'economia estatunidenca, impulsada a cop de crèdits, en favor d'una minera d'aquest metall preciós", segueix la web. Uns altres són més pragmàtics. És el cas de Mike Shedlock, de Pacific Capital Management, que al seu blog suggereix que "Buffett sap que el sector financer està sofrint més pel virus, i a més Barrick paga diviend".

Al cap i a la fi, Buffett continua apostant fort per altres estendards dels EUA com Apple, Amazon o Bank of America, malgrat els vents en contra. "La seva inversió no anticipa res més enllà d'un potencial senyal de venda a curt termini que es correspon amb el recent 'pullback' de l'or", justifica Shedlock.

LA HIPÒTESI ALCISTA DE L'OR A LLARG TERMINI CONTINUA INTACTA

Barrick Gold, que s'ha disparat un 8% després de conèixer-se la notícia, celebra també la reconquesta dels 2.000 dòlars per unça del metall daurat. "El Comitè Federal del Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès) és la clau perquè l'or mantingui els 2.000 dòlars", afirma l'expert Stephen Innes.

Enguany l'or s'ha revalorat més d'un 31% a cop d'estímul econòmic global i els temors de la inflació. Segons els analistes de Phillip Futures al seu últim informe, la hipòtesi alcista de l'or a llarg termini roman intacta.

La resta de metalls preciosos també s'està revalorant amb l'impuls la Fed i les tensions geopolítiques, especialment entre la Xina i els EUA. És el cas de la plata, que avança un 1,4% fins als 27,77 dòlars per unça, i el platí, que puja un 0,9% fins als 958,17 dòlars.

contador