Botín proposa salvar les empreses "que ho mereixin" per facilitar la recuperació

"Que per cada euro que hi posis, n'obtinguis un efecte més enllà", ha afegit la presidenta del Santander

Bolsamanía
Europa Press | 03 set, 2020 17:14
ep ana botin presidenta del santander en el pleno extraordinario recuperacion y reconstruccion de la
EUROPA PRESS

Ana Botín, presidenta del Banc Santander, ha reconegut que salvant "les empreses que ho mereixin", es farà més fàcil la recuperació a mig termini. Així ho ha declarat durant la seva ponència al ple extraordinari 'Recuperació i reconstrucció de l'economia espanyola: desafiaments i prioritats' organitzat per la Cambra de Comerç d'Espanya.

Banco Santander
4,608
  • 0,04%0,00
  • Max: 4,63
  • Min: 4,60
  • Volume: -
  • MM 200 : 4,28
10:05 15/10/24

Així, Botín suggereix triar a cada sector les companyies que presentin un factor multiplicador: "Que per cada euro que hi posis, n'obtinguis un efecte més enllà".

La presidenta del Santander s'ha mostrat d'acord amb el president del Govern, Pedro Sánchez, en què cal treballar per una economia més sostenible, més inclusiva, més digital i més feminista, i ha reconegut que el debat rau en el com.

Botín ha assegurat que el lideratge empresarial és important, però ha advertit que també ho és el lideratge públic als sectors sanitari i educatiu. A més, ha aprofitat per fer una crida a treballar en sanitat amb les dades, fent "més i millor rastreig" i invertint més en eines com l''app' Radar Covid.

FACILITAR LA COMPRA D'HABITATGE

La presidenta de Banc Santander també ha aprofitat per insistir en la conveniència d'un pla que faciliti la compra d'un habitatge. Encara que avui no ho ha esmentat expressament, Botín va proposar fa uns mesos hipoteques per a joves de fins a un 95% avalades per l'Estat.

"Hi ha sectors que generaran ocupació des d'avui i l'immobiliari n'és un. És molt important fomentar el lloguer, però aquest programa hauria de ser-hi inclòs, perquè a més d'ajudar al fet que les persones puguin comprar una casa, ajudarà a fomentar l'estalvi. Si es pogués generar aquesta entrada inicial, que no costaria massa, crec que és una cosa que hauríem de valorar i que generaria molta ocupació", ha assenyalat.

contador