Les polítiques 'dovish' de Draghi i els PMI l’han portat a prendre aquesta decisió
Els experts de Barclays han revisat la seva estratègia d'inversió a Europa i han optat per retallar el sector bancari de sobreponderar a neutral. El 'pas més enllà' de les polítiques acomodatícies del Banc Central Europeu (BCE), que anticipa que els tipus seguiran sense tocar-se el 2019 i probablement també el 2020, és el que ha portat aquests experts a adoptar aquesta mesura.
"El 'lower for longer' (baixos per més temps) en els tipus és una cosa problemàtica per als riscos i per als bancs en particular. En la seva opinió, el moviment paral·lel que s'està veient en els preus dels bons i la renda variable (amb pujades en tots dos) no continuarà per molt de temps. Com Barclays, hi ha més analistes que creuen que aquest paral·lelisme no es mantindrà i que finalment els inversors podrien optar per la renda fixa en detriment de la variable enmig d'un cúmul d'incerteses que conviden a allunyar-se dels actius de risc.
"Reduïm la nostra exposició en els bancs a neutral per la barreja de pitjors PMI i polítiques més 'dovish' dels bancs centrals, cosa que probablement seguirà animant a invertir en bons", expliquen des de Barclays.
Barclays afegeix que aquesta situació comporta un problema per als marges dels bancs en un context de creixement escàs dels préstecs.
"LA NOSTRA TARGETA DE BALL MAI HA ESTAT TAN PLENA"
Els experts de Morgan Stanley, per la seva banda, expliquen en un informe publicat també aquest dilluns que van participar en la Conferència de Serveis Financers a Londres la setmana passada i que la seva "targeta de ball mai ha estat tan plena durant els més de 10 anys que hi estem assistint".
Aquests experts reconeixen que hi ha preocupació entre els inversors pels tipus negatius, la desacceleració econòmica, les advertències de recessió i el Brexit.
Segons aquests analistes, els inversors nord-americans es van mostrar especialment interessats en les diferències entre els bancs nord-americans i europeus. "La seva major preocupació sobre els bancs nord-americans de gran capitalització rau en els guanys a curt, la corba de rendiment i la pressió sobre els marges", explica Morgan.