Banc Sabadell redueix en 25 milions més la seva exposició a l'IRPH

Recorda que en un 90% de les reclamacions la sentència ha estat al seu favor

Bolsamanía
Europa Press | 18 mai, 2020 17:59
ep sucursal del banco sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

Banc Sabadell ha reduït la seva exposició a l'índex de referència per a préstecs hipotecaris (IRPH) en 25 milions d'euros al primer trimestre de 2020, segons consta al fulletó continuat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Banco Sabadell
1,840
  • -0,27%-0,01
  • Max: 1,86
  • Min: 1,84
  • Volume: -
  • MM 200 : 1,75
09:32 23/12/24

Al tancament de març, l'exposició de Sabadell a préstecs referenciats a l'IRPH ascendia a 725 milions d'euros, comparat amb 750 milions amb què va finalitzar l'exercici anterior. Al juny de 2019, la xifra era de 831 milions d'euros, per la qual cosa en nou mesos la retallada ha estat de 106 milions d'euros.

Al fullet consultat per Europa Press, Banc Sabadell posa de manifest que en les reclamacions judicials tancades fins avui, en més del 90% dels casos la sentència ha estat al seu favor, en donar-se les condicions de transparència exigides.

En qualsevol cas, esmenta que l'augment dels costos legals des de la crisi financera ha estat generalitzat per al sector per l'increment de litigis, sentències judicials desfavorables i sancions a les entitats de dipòsit, així com pel canvi tecnològic que s'està produint, amb necessitats específiques associades a la renovació d'infraestructures i digitalització.

Les provisions registrades per qüestions processals, litigis pendents i resta de provisions de Sabadell ascendien a 2014 milions al tancament de març, nou milions menys que tres mesos abans, dels que 74 milions d'euros corresponien a la possible devolució de les quantitats percebudes a conseqüència de l'aplicació de les denominades clàusules sol, enfront dels 77 milions provisionats per aquest concepte al tancament de 2019.

En un escenari remot en el qual la totalitat de potencials reclamacions existents es reclamessin a través dels procediments establerts per l'entitat i aplicant els percentatges d'acord actuals, Banc Sabadell calcula que la màxima contingència seria de 475 milions d'euros a 31 de març de 2020 (481 milions d'euros al 31 de desembre de 2019).

D'altra banda, el Sabadell no ha registrat provisions per potencials sancions en el marc de la investigació que estan duent a terme les autoritats britàniques en relació amb les incidències que es van produir després de la migració a la nova plataforma tecnològica de TSB, la seva filial al Regne Unit, a l'abril de 2018, una investigació que no ha conclòs.

contador