Àsia acaba en verd, recolzada en la proximitat d'un acord Xina-EUA

Trump assegura que el document se signarà als EUA

Noemí Jansana
Bolsamania | 04 nov, 2019 10:41
trump china eeuu portada buena

NIKKEI 225

39.517,790

00:00 07/10/24
2,30%
888,66

Els mercats asiàtics han acabat amb guanys aquest dilluns per un renovat optimisme sobre les converses comercials entre els Estats Units i la Xina.

En una entrevista amb Bloomberg Television diumenge, el secretari de Comerç dels Estats Units, Wilbur Ross, va dir que "estem fent un bon progrés" i que no hi havia "cap raó natural" per la qual no es pugui arribar a un acord comercial de "fase u" aquest mes.

El president nord-americà, Donald Trump, ha afirmat aquest diumenge que la primera fase de l'acord comercial entre els Estats Units i la Xina se signarà en territori nord-americà. "Hi ha avenços, primer vull que hi hagi un acord, o sigui que triar el lloc no és un problema per a mi. Si hi ha un acordß, serà en algun lloc als Estats Units", ha manifestat el magnat novaiorquès.

Així, entre els principals parquets del continent asiàtic, el Nikkei és l'únic que acaba en vermell, amb un declivi del 0,33%. La resta de borses tanquen amb avanços destacats: per exemple, el Hang Seng de Hong Kong es dispara un 1,65%, la borsa de Tailàndia ho fa un 1,77% i el Kospi sud-coreà rep un increment de l'1,43%. Els compostos de Xangai i Shenzhen pugen un 0,6%, igual que Malàisia i Singapur. Les borses del Pacífic han guanyat un 0,3%.

contador