Andrew Bailey, nomenat nou governador del Banc d'Anglaterra

Carney ha acceptat una breu pròrroga del seu mandat

Bolsamanía
Europa Press | 20 des, 2019 14:33
ep andrew bailey proximo gobernador del banco de inglaterra
FCA - Archivo

Andrew Bailey, actual president de l'Autoritat de Conducta Financera (FCA), el supervisor dels mercats de Regne Unit, ha estat designat com a pròxim governador del Banc d'Anglaterra (BoE), càrrec en el qual succeirà Mark Carney a partir del 16 de març de 2020, per la qual cosa serà l'encarregat de gestionar el Brexit des de la política monetària, segons ha informat el Tresor del Regne Unit després d'aprovar el nomenament la Reina d'Anglaterra.

Per tal de facilitar una transició ordenada, l'actual governador del Banc d'Anglaterra, Mark Carney, qui ocupa la màxima responsabilitat monetària de la Gran Bretanya des de 2013, ha acceptat una breu pròrroga del seu mandat, de manera que romandrà al front de la Vella dama de Threadneedle Street fins al 15 de març de 2020.

"Andrew va ser el candidat excel·lent en una competida elecció. És la persona adequada per dirigir el BoE a mesura que forgem un nou futur fora de la UE", ha destacat el ministre d'Hisenda i responsable del Tresor del Regne Unit, Sajid Javid.

Andrew Bailey, de 60 anys d'edat, ha estat designat per a un període de vuit anys i es convertirà així en el governador número 121 en els 325 anys d'història del Banc d'Anglaterra i en el novè des de la nacionalització de l'entitat el 1946.

Com a governador del Banc d'Anglaterra, Bailey cobrarà un salari anual de 495.000 lliures (580.110 euros), el més alt entre els grans bancs centrals, i supera amb escreix els una mica més de 400.000 euros del salari anual de la presidenta de Banc Central Europeu (BCE) i els 203.500 dòlars (183.000 euros) del sou de Jerome Powell a la Reserva Federal dels EUA.

"És un gran honor ser elegit com a governador del Banc d'Anglaterra i tenir l'oportunitat de servir el Regne Unit, particularment en un moment tan crític per a la nació com la nostra sortida de la Unió Europea", ha afirmat Bailey després de la seva designació, i ha afegit que continuarà el treball de Carney per assegurar que l'interès públic es manté en el centre de tot.

"Per a mi, és important que el Banc continuï treballant per al públic mantenint l'estabilitat monetària i financera i garantint que les institucions financeres estiguin sanes", ha apuntat.

Per la seva banda, Mark Carney ha donat la benvinguda a Bailey a la institució, i ha destacat la seva experiència com a servidor públic i el seu prestigi adquirit pel lideratge demostrat durant la crisi financera.

Per garantir el correcte funcionament de l'FCA, el govern britànic té previst nomenar el successor de Bailey al capdavant de la CNMV britànica amb suficient antelació a la presa de possessió del nou president del Banc d'Anglaterra.

contador