La gestora apunta a un potencial de revaloració del 21,6% per a la seva cartera
Ahorro Corporación Financiera aposta per Acerinox, Enagás, Gas Natural, Mediaset, Meliá, Repsol i Telefónica per a la seva cartera de valors de l'IBEX de cara a 2018, a la qual s'adjudica un potencial de revaloració del 21,6%.
La societat de valors ha incorporat a aquesta cartera Gas Natural, després del "excessiu càstig" sofert pel valor durant els últims mesos, i n’ha tret Técnicas Reunidas per les seves "males perspectives" per 2018, i Grifols per la "forta" revaloració que ha experimentat, que deixa amb poc potencial en el valor, segons ha explicat el director d'Anàlisi de la societat, César Sánchez-Grande.
Pel que fa a la seva cartera de petites i mitjanes empreses ('small caps'), a la qual atorga un potencial del 25%, Ahorro Corporación Financera aposta per Almirall, CAF, Cie Automotive, Europac, Iberpapel, Miquel i Costas i Talgo.
Es tracta de la mateixa configuració que la d'aquest any, tot i que amb la incorporació de Talgo pel seu "fort potencial" després d'un "fort càstig", així com d'Almirall, el preu del qual ja descompta el pitjor escenari.
Al sector paperer, des d’Ahorro Corporación Financera esperen que el 2018 es mantingui l'escenari favorable de preus de venda. En aquest sentit, preveuen un benefici màxim històric per Europac i tenen bones perspectives per Iberpapel després de l'anunci del 'Projecte Hernani', que suposarà una inversió acumulada de 180 milions d'euros.
Pel que fa a Miquel i Costas, des d’Ahorro Corporación Financiera consideren que el valor "ho ha fet de cinema" aquest any i esperen que el 2018 la companyia aposti per projectes relacionats amb el paper industrial.
Per la seva banda, veuen que Gas Natural s'ha quedat "molt enrere" en borsa pel que fa al seu sector i que la companyia presidida per Isidre Fainé té caixa acumulada que li permetria fer operacions corporatives.
En aquest sentit, en relació amb els rumors sobre una fusió amb EDP, notícia que Gas Natural ha desmentit, apunten que l'operació comptaria amb "obstacles polítics" per la participació que el Govern portuguès ostenta a la companyia.
2018, BON ANY PER A L'IBEX
Segons Sánchez-Grande, després d'un 2017 durant el qual l'IBEX ha anat "de més a menys" amb uns primers mesos positius refredats per la incertesa de la situació catalana després de l'estiu, 2018 es presenta com un any "bo per a la borsa".
Segons l'opinió de Sánchez-Grande, l'IBEX s'ha anat "anticipant" a la crisi de Catalunya i, de cara al futur pròxim, "tot dependrà del resultat de les eleccions", després de les quals és possible que continuï la incertesa, atès que sembla que tot estarà "molt atomitzat" i serà difícil formar govern.
La societat configura les seves carteres buscant companyies espanyoles que tinguin bones perspectives de creixement, tant particular com a nivell de grup, que siguin sòlides a nivell financer -que no tinguin ràtios de deute elevats- i amb bon posicionament al seu sector, marges sostenibles i sòlids i un bon equip gestor.