El fons CS USA Value Equity Fund IB USD obté una rendibilitat del 18,5% des de començaments d'any
Wall Street, tot i l'ensopegada dels últims dies, és l'alumne avantatjat entre les borses dels països desenvolupats. Després d'un començament negatiu, l'S&P 500 va remuntar a l'estiu i puja ja un 4% en l'acumulat de 2016. Malgrat aquest resultat positiu, encara és possible treure més profit a l'invertir en valors de la borsa novaiorquesa.
Almenys això és el que aconsegueixen alguns fons d'inversió, com el CS USA Value Equity Fund IB USD, un vehicle de Credit Suisse registrat a Luxemburg i gestionat per Gregor Trachsel, que obté una rendibilitat del 16% en l'acumulat de 2016, segons les estadístiques de Morningstar. Un resultat que li permet liderar el rànquing en rendibilitat.
El marc de referència del fons és el Russel 3000 TR USD, al qual supera en 13,2 punts, mentre que la mitjana de la seva categoria l'avantatja en 16,3 punts
El rendiment acumulat contrasta amb els guanys fins ara de l'S&P 500, que supera la majoria d'índexs europeus, que es mouen encara en pèrdues des del mes de gener que van des del 3% del DAX alemany fins al 22% de l'FTSE MIB de Milà, passant pel 9% baix de l'IBEX-35 o l'Euro Stoxx. No obstant això, el benchmark o índex de referència del fons és el Russel 3000 TR USD, al qual supera en 13,2 punts, mentre que a la mitjana de la seva categoria l'avantatja en 16,3 punts.
CONVICCIONS EN CÍCLICS, INDÚSTRIA I MATERIALS BÀSICS
El vehicle centra la seva inversió en valors cíclics, indústria i del sector de materials bàsics. Aquests tres segments acaparen més d'un 72% de les posicions de la cartera, encara que també hi ha gairebé un 15% en accions considerades defensives i un 6% en el sector immobiliari.
El títol amb més pes a la cartera, segons l'actualització de les dades de Morningstar a 31 de juliol, és Gerdau, empresa brasilera que cotitza a Sao Paulo, Madrid i Nova York. El pes d'aquesta companyia, dedicada a la producció d'acer, és del 4,06% del portafoli.
Els dos següents valors per exposició del fons copen un 3,94% en cada cas de la inversió. Un és ASA Gold and Precious Metals, un fons d'inversió de metalls preciosos i mineria. L'altre és Layne Christenesen, grup multinacional dedicat a l'aigua. Els dos següents títols de la llista, segons les dades de Morningstar, són els grup de mitjans Tronc amb un 3,69% i The McClatchy amb un 3,65%.
Encara queden altres cinc accions amb un pes de més del 3% en la inversió del fons: el conglomerat industrial especialitzat en cel·lulosa Rayonier Advanced Materials, el grup del sector de viatges Belmond, l'empresa californiana propietària de terres Tejon Ranch, el grup d'enginyeria Schweitzer-Mauduit International i el fabricant d'envasos de vidre Owens-Illinois.