Shigeru Ishiba convoca eleccions anticipades al Japó per al 27 d'octubre

Després de ser nomenat primer ministre i líder del Partit Liberal Democràtic (PLD)

César Vidal
Bolsamania | 30 set, 2024 11:19
shigeru ishiba
United States Department of Defense

Shigeru Ishiba ha convocat aquest dilluns eleccions anticipades al Japó per al 27 d'octubre. Es tracta de la seva primera mesura després d'assumir el lloc de primer ministre, després de guanyar divendres les eleccions per liderar el Partit Liberal Democràtic (PLD) i substituir al càrrec Fumio Kishida, que ha dimitit després de diversos escàndols de corrupció.

"És important que la nova administració sigui jutjada pel poble com més aviat millor", ha assenyalat Ishiba en una conferència de premsa. Després del nomenament i la convocatòria d'eleccions, la borsa japonesa ha baixat amb molta força.

"El mercat no esperava la victòria d'Ishiba divendres passat. Els inversors semblen considerar que les seves preferències polítiques són menys favorables al mercat, especialment tenint en compte l'enfocament en possibles augments d'impostos sobre els ingressos per dividends i els guanys de capital", explica Richard Tang, analista de renda variable especialitzat en Àsia de la companyia suïssa Julius Baer.

"També creiem que les polítiques d'Ishiba poden desafiar la nostra tesi d'inversió positiva sobre el Japó. D'altra banda, una possible correcció al mercat japonès pot desencadenar entrades de capitals a la Xina, cosa que podria estendre el repunt dels mercats xinesos", afegeix.

D'altra banda, Tang assenyala que "al pla polític, Ishiba és agressiu en matèria de defensa i advoca per un equivalent asiàtic de l'Organització del Tractat de l'Atlàntic Nord (OTAN) i per l'existència explícita d'una força de defensa nacional". Creiem que això hauria de ser un bon auguri per al sector de defensa”.

Sobre les eleccions anticipades, considera que "poden afegir incertesa al mercat japonès". Així, Tang espera que "la volatilitat persisteixi a curt termini" i que els inversors es decantin pel mercat xinès durant les properes setmanes.

contador