Macron es manté a més de 20 punts de Le Pen i rep el suport d'Obama

L'última enquesta d'ELABE revela que el candidat centrista manté el 62% dels suports, Le Pen, el 38%

  • L'abstenció serà l'altra gran protagonista de les eleccions: els sondejos apunten a una caiguda històrica de la participació
Noemí Jansana
Bolsamania | 05 mai, 2017 14:32 - Actualitzat: 14:33
cbmacronlepen

A menys de 48 hores que obrin els col·legis electorals a França, els més recents sondejos mantenen al candidat centrista Emmanuel Macron a menor distància que el seu rival, la representant del Front Nacional, Marine Le Pen, de l'Elisi. Una enquesta d’ELABE revela que Macron manté el 62% dels suports. Le Pen, el 38%. A més, la candidatura de Macron ha rebut el suport de l'expresident dels EUA, Barack Obama.

L'estudi d'intenció de vot per a la cadena 'BFM' i 'L'Express' mostra que l'abanderat d’'En Marxa!’ ha sumat tres punts des de l'últim sondeig i li atorga la major avantatge enfront de la candidata de la ultra-dreta des que tots dos van superar la primera ronda de les eleccions el 23 d'abril.

No obstant això, una altra enquesta d’Odoxa assenyala que almenys una quarta part de l'electorat es decantarà per l'abstenció aquest diumenge, molts d'ells votants d'esquerra que estan decebuts per la derrota del seu candidat a la primera ronda. D'acord amb aquest sondeig, que recull 'Reuters', la ràtio d'abstenció projectat serà del 78%, el més gran en unes presidencials des de 1965. La participació en les eleccions a França sol superar el 80%, però tots els números apunten que un percentatge històric de francesos ha decidit no votar. Un altre estudi, de 'Franceinfo Radio', eleva els abstencionistes fins al 69%.

SUPORT D'OBAMA

L'actualitat a la cursa cap a l'Elisi passa també pel suport de primera fila que ha rebut la candidatura de Macron durant les últimes hores. L'expresident dels EUA, Barack Obama, ha donat suport al socioliberal en un vídeo publicat a la pàgina web del candidat francès en què l'exmandatari qualifica Macron de defensor dels valors francesos i europeus.

"Vull que sàpiguen que dono suport a Emmanuel Macron", ha assenyalat Obama. I ha afegit: “Aquestes eleccions són d'"una importància cabdal per França i els valors que defensem".

contador