Lula aconsegueix estabilitzar la situació al Brasil després de l'assalt a les institucions

S'han desmantellat els campaments bolsonaristes i han detingut unes 1.500 persones

César Vidal
Bolsamania | 10 gen, 2023 10:47
brasil congreso portada

El president del Brasil, Luiz Inácio Lula da Silva, ha aconseguit estabilitzar la situació al país després de l'assalt a les institucions perpetrat pels seguidors de Jair Bolsonaro, l'anterior president, aquest diumenge.

La crisi institucional s'ha saldat amb el desmantellament dels campaments bolsonaristes a Brasília i a altres llocs del país i la detenció d'unes 1.500 persones.

En una reunió amb els governadors dels 27 estats del Brasil, Lula ha explicat que els manifestants reclamaven un cop d'Estat i la tornada de Bolsonaro al poder.

Cosa que no ha passat, ja que totes les institucions del país han donat suport a Lula i han condemnat l'assalt a les institucions.

El ministre de Justícia, Flávio Dino, ha confirmat la identificació en deu estats dels responsables de finançar els que van participar en l'assalt a les institucions de Brasília durant el cap de setmana.

Per part seva, Jair Bolsonaro ha estat donat d'alta en un hospital dels Estats Units, on havia estat ingressat per un fort dolor abdominal a la zona on va ser apunyalat fa uns anys, durant la campanya presidencial en què va aconseguir el càrrec de president.

Tot i els importants interessos que tenen les empreses espanyoles al Brasil, els experts de Renta 4 ja comentaven aquest dilluns que la situació no tenia perspectives d'escalar en una crisi més rellevant.

Tot i això, la situació sí que mostra la polarització política que viu el país més poderós d'Amèrica del Sud i indica les dificultats que trobarà Lula durant el seu mandat.

contador