La Cambra dels Comuns aprova per un vot evitar un Brexit desordenat

Ha tirat endavant amb 313 vots a favor i 312 en contra, segons ha informat la cadena de notícies BBC

Bolsamanía
Bolsamania | 04 abr, 2019 10:37 - Actualitzat: 10:37
may brexit theresa portada definitiva

La Cambra dels Comuns del Regne Unit ha aprovat aquest dimecres a última hora i per un vot la legislació per forçar la primera ministra britànica, Theresa May, a buscar una pròrroga per al Brexit i evitar així una sortida desordenada de la Unió Europea el 12 d'abril.

La mesura, presentada per la diputada laborista Yvette Cooper, ha sortit endavant amb 313 vots a favor i 312 en contra, segons ha informat la cadena de notícies BBC.

La legislació haurà de ser aprovada ara per la Cambra dels Lords i, en última instància, rebre el vistiplau del bloc comunitari, que decidirà si oferir o no un ajornament del Brexit a Londres.

Cooper ha aplaudit el resultat de la votació i ha asseverat que la Cambra "ha tornat a votar per deixar clar que la preocupació principal és que es produeixi un caòtic i nociu Brexit desordenat i sense acord".

"És molt important dir que aquest ha estat un debat realment considerat i profund", ha destacat. "Estic segura que tindrem ganes de treballar amb el govern per garantir que aquesta legislació avanci d'una manera intel·ligent", ha afegit.

Per la seva banda, el diputat conservador i pro Brexit Mark Francois ha recalcat la dificultat d'"assegurar que has mantingut un debat extremadament considerat quan la llei ha tirat endavant en tan sols quatre hores". "És un ultratge constitucional", ha subratllat.

"Va sortir endavant al final per un sol vot", ha continuat el parlamentari. "Això no representa per a mi el desig de la Cambra dels Comuns", ha afegit.

La votació ha tingut lloc després que May mantingués una reunió "constructiva" amb el líder de l'opositor Partit Laborista, Jeremy Corbyn, per abordar vies per posar fi al bloqueig al Parlament al procés del Brexit.

El portaveu de l'oficina de May va assenyalar poc després en un comunicat que les dues parts "han mostrat flexibilitat" i ha insistit que s'havia acordat un "programa de treball" per avançar en la situació. Corbyn, per la seva banda, ha alertat que tot i els avenços la trobada va resultar "poc concloent".

La reunió es va produir en el marc en una jornada en què la Cambra dels Comuns va aprovar iniciar el debat sobre la legislació per evitar un Brexit desordenat.

"Necessitem ser clars sobre per a què és aquest tipus: per garantir que vam sortir de forma puntual i ordenada", ha destacat la 'premier' poc abans. Així, ha alertat que "el debat i la divisió no poden seguir molt més temps".

contador