Israel assegura als EUA que no atacarà instal·lacions nuclears i petrolieres de l'Iran

La seva resposta se centrarà en objectius militars o d'intel·ligència

César Vidal
Bolsamania | 15 oct, 2024 12:21
le president americain joe biden est accueilli par le premier ministre israelien benjamin netanyahu a tel aviv en israel

Israel ha indicat als Estats Units que el seu objectiu és atacar instal·lacions militars de l'Iran i no emplaçaments petrolífers ni nuclears, segons informa The Washington Post.

La resposta del país hebreu segurament es produirà abans de les eleccions presidencials als Estats Units, que se celebraran el 5 de novembre, però no cerca interferir en el resultat dels comicis.

L'atac planejat respondrà al llançament de 180 míssils per part de l'Iran contra Israel l'1 d'octubre, en represàlia per l'atac aeri israelià que va matar el líder de la milícia libanesa Hezbollah, Hassan Nasrallà, el 27 de setembre passat.

"Escoltem l'opinió dels Estats Units, però prendrem les nostres decisions finals en funció dels nostres interessos nacionals", va assenyalar l'oficina de premsa de Benjamin Netanyahu en un comunicat.

L'objectiu de Washington és que la resposta israeliana no inflami encara més la tensió entre els dos països, que s'ha elevat de manera ostensible l'últim any, des dels atacs de Hamàs a Israel del 7 d'octubre del 2023 passat.

Tot i això, pel fet que l'últim atac de l'Iran va ser més sofisticat, el govern hebreu llançarà un atac més contundent que causi més mal que el que va llançar al mes d'abril passat, quan els seus míssils van aconseguir una base militar iraniana.

El perill d'aquesta escalada és que es cometi un error estratègic per part d'alguna part, que finalment produeixi una escalada bèl·lica sense control a l'Orient Mitjà.

En qualsevol cas, sembla que la postura de Netanyahu s'ha suavitzat, ja que Israel depèn en gran mesura del suport militar nord-americà per continuar desplegant la seva ofensiva sobre el Líban.

contador