Els líders de la UE reconeixen Ucraïna com a part de la "família europea"

Prometen reforçar la relació amb el país, però no agilitzaran els tràmits

Bolsamanía
Bolsamania | 11 mar, 2022 12:35
bielorussie-l-ue-va-sanctionner-les-responsables-des-fraudes-et-des-violences-declare-charles-michel

Els líders de la Unió Europea mantenen una reunió informal a Versalles per tractar la invasió russa d'Ucraïna, i aquest divendres han reconegut les aspiracions del país d'entrar a formar part del bloc comunitari. Ressalten que és part de la "família europea", i han promès reforçar la relació amb Kíev de manera immediata.

Els líders de la UE, segons recull Europa Press, han enviat un senyal de suport a Kíiv en plena guerra amb Rússia en assenyalar que, "sense demora", el bloc enfortirà "encara més els llaços i aprofundirà l'associació per ajudar Ucraïna a seguir el camí europeu".

"Ucraïna pertany a la nostra família europea", apunten a la declaració acordada pels caps d'Estat i de Govern dels Vint-i-set. Es tracta d'un gest de suport al pas fet la setmana passada pel president ucraïnès, Volodimir Zelenski, que va sol·licitar formalment l'adhesió.

Tot i això, cal recordar que els líders europeus han descartat la petició de les autoritats ucraïneses d'accelerar el procediment d'adhesió per ingressar a la UE per la via ràpida. Abans de reunir-se a França ja havia tancat la porta a aquesta opció, remarcant que no és possible agilitzar els tràmits i posant de manifest les dificultats que representen la invasió russa per a una eventual adhesió.

contador