La Xina i els EUA informen d'augments de casos del virus relacionats amb rebrots

El Ministeri de Salut de la Xina ha informat aquest dilluns de 49 nous casos de coronavirus

Bolsamanía
Bolsamania | 15 jun, 2020 13:11
cbfiebre virus as1

El Ministeri de Salut de la Xina ha informat aquest dilluns de 49 nous casos de coronavirus, 36 d'ells detectats a la capital xinesa, Pequín, després del nou focus de contagis originat en un mercat majorista de la ciutat. Als EUA, estats com Alabama, Califòrnia, Florida i Carolina del Nord han informat d'un augment en els nous casos diaris de coronavirus. Texas i Carolina del Nord van reportar una xifra rècord d'hospitalitzacions relacionades amb el virus aquest dissabte.

En total, les autoritats han confirmat 39 nous casos de transmissió local, tres d'aquests localitzats a la província septentrional de Hebei, i 10 procedents de l'estranger, per la qual cosa la xifra total de contagis arriba a 83.181. El nombre de morts es manté per ara en 4.634.

Fins aquest diumenge, 177 persones continuen en tractament mèdic per la COVID-19, dues en estat greu; un altre pacient ha estat donat d'alta. En total, 78.370 persones han sortit de l'hospital després de superar la malaltia.

L'organisme ha comunicat que la Xina ha reportat un total de 1.837 casos importats de coronavirus, dels quals 1.745 han estat donats d'alta; 92 romanen hospitalitzats. A més, ha informat que 3.852 persones continuen en observació mèdica per haver tingut contacte pròxim amb algun pacient contagiat; per a 392 d'aquests, l'observació va concloure aquest diumenge.

Durant l'últim dia, les autoritats han comunicat 18 nous casos asimptomàtics, onze d'ells importats. Així, 112 persones que no presenten símptomes de la malaltia, inclosos 62 estrangers, continuen en observació mèdica. Finalment, han indicat que Hong Hong ha reportat fins al moment 1.109 contagis de coronavirus, amb quatre morts i 1.067 persones recuperades de la malaltia. Mentrestant, Macau ha aconseguit recuperar a les 45 persones que havien contret la COVID-19.

contador