Els millors fons d'inversió de borsa a la primera meitat de 2017

Els vehicles de borsa espanyola van ser els més destacats entre gener i juny

  • La categoria de renda variable local va amitjanar una rendibilitat del 12,91%
  • Entre la resta d'actius destaquen els fons de small caps i d'accions xineses
Óscar Giménez
Bolsamania | 14 jul, 2017 13:26
podium

La borsa espanyola es va reivindicar durant la primera meitat de l'any. La categoria de fons de renda variable local va obtenir una rendibilitat mitjana del 12,91%, molt per sobre de la resta d'actius, entre els quals destaquen les 'small caps' i les accions xineses.

Així es dedueix de les dades d'Inverco entre les categories de renda variable, un cop finalitzat el primer semestre. El fons CaixaBank Borsa Espanya 150 ha estat el més destacat gràcies a la seva exposició en les grans companyies de l'IBEX 35.

RENDA VARIABLE NACIONAL

-CaixaBank Borsa Espanya 150. Rendibilitat del 19,6%

-Sabadell Espanya Dividend. 18,1%

-Santander Small Caps Espanya. 17,7%

Els fons més lligats a l'índex han estat els millors de la primera meitat de l'any en renda variable espanyola gràcies a l'estirada dels 'blue xips'. Així, són els que millor han aprofitat la pujada de l'IBEX 35, el 12% entre gener i juny.

RENDA VARIABLE EURO

-Magallanes European Equity. 12,59%

-NB Valor Europa (Novo Banc). 12,43%

-March Europa Borsa. 12,43%

Les borses europees han viscut un primer semestre positiu amb l'Euro Stoxx pujant un 4,6%. No obstant això, el fons més destacat ha estat un la cartera del qual difereix bastant dels grans índexs, i que torna a destacar per segon any consecutiu. Es tracta del Magallanes European Equity que gestiona Iván Martín amb un enfocament 'value', i les principals posicions segons les últimes dades de Morningstar són les empreses franceses Bouygues i Savencia, i la noruega Orkla. Així mateix, destaca el NB Valor Europa de Novo Banc i el March Europa Borsa.

RENDA VARIABLE EURO RESTA

-GVC Gaesco Small Caps. 16,02%

-Fonvalcem (Andbank). 15,28%

-CaixaBank Borsa Small Caps Euro Estàndard. 13,56%

A les categories més específiques de renda variable europea, els fons més destacats tenen exposició en les petites empreses per capitalització. Així passa amb el GVC Gaesco Small Caps i amb el CaixaBank Borsa Small Caps Euro Estàndard. Mentre que el Fonvalcem té una flexibilitat limitada que el 75% de la cartera s'inverteixi en renda variable i el 60% a l'Eurozona.

RENDA VARIABLE ESTATS UNITS

-Bankinter EUA Nasdaq 100. 13,03%

-Kutxabank Borsa Nova Economia. 12,63%

-Multifond America (Fineco). 8,6%

Les pujades de les grans tecnològiques de Wall Street han permès al Bankinter EUA Nasdaq 100, que repliqui l'índex Nasdaq. Igual que KutxaBank Borsa Nova Economia. Mentre que el Multifond America pren com a referència l'S&P 500 cobert.

RENDA VARIABLE JAPÓ

-Japan Deep Value Fund (Gesiuris). 14,4%

-Bankia Borsa Japonesa. 6,2%

-Ibercaja Japó. 5,73%

El fons de Gesiuris lidera les rendibilitats en borsa japonesa, principalment amb small caps, liderat per Marc Garrigasait. Mentre que la resta té exposició en les grans companyies de la renda variable nipona.

RENDA VARIABLE EMERGENT

-BBVA Borsa Xina. 16,18%

-CaixaBank Borsa Selecció Asia. 12,87%

-Eurovalor Asia (Allianz Popular). 11,84%

Si l'any passat els fons de borsa llatinoamericana van ser els millors de la categoria de renda variable emergent -i fins i tot de borsa en general-, aquest any els vehicles més destacats són els d’accions asiàtiques, especialment de la Xina.

RENDA VARIABLE RESTA

-Valentum (Gesiuris). 17,58%

-GVC Gaesco 300 Places Worldwide. 14,26%

-CS Europe Small & Mid Cap (Credit Suisse). 13,47%

Entre la resta de fons de renda variable en estaca Valentum, que encara que pren com a referència l'índex MSCI All Countries World Index, té accions que van des de Dominion o MÁSmóvil a l'asseguradora IWG.

contador