El Magallanes European Equity, el Bankinter Dividend Europa i el Renda 4 Cartera Selecció Dividend destaquen en la categoria
Els gestors espanyols més reeixits en borsa europea durant 2016 han estat els que s'han allunyat de l'índex de referència. Ja sigui per l'estil 'value' o valor, o per estar centrats en la cerca de rendibilitat per dividend. Mètodes que permeten als fons més destacats superar amb escreix el rendiment raquític del 0,7% de l'Euro Stoxx ajustat per dividends.
Així, el vehicle més destacat l'any va ser el Magallanes European Equity, de la gestora Magallanes Value Investors, impulsada per Iván Martín en 2015. El producte sobresurt enfront de la resta amb una rendibilitat del 14%, segons les estadístiques publicades per la patronal del sector, Inverco.
L'estil 'value' del gestor ha portat al producte a tenir la seva cartera posicionada cap a accions infravalorades al seu moment pel mercat en els sectors de consum defensiu, indústria i consum cíclic. En el primer cas, el conglomerat noruec de béns de consum, alumini i serveis financers Orkla, el grup francès del sector d'aliments Savencia i el distribuïdor irlandès de begudes alcohòliques C&C Group apareixen entre les principals posicions de la cartera, segons les estadístiques de Morningstar.
Al costat d'aquestes accions, també tenen un pes elevat companyies industrials com la suïssa Pargesa Holdings, les franceses Bouygues i Thermador Groupe o la sueca Husqvarna. A més, estan entre les 10 inversions més importants, segons les últimes dades de Morningstar, la farmacèutica alemanya Draegerwerk AG & Co KgaA, l'energètica austríaca Verdund i la teleco finlandesa Nokia.
Els dos següents fons del rànquing de fons de borsa europea són el Bankinter Dividend Europa i el Renda 4 Cartera Selecció Dividend, amb retorns del 7,4% i del 7,1% respectivament. En el primer cas, en aquesta cerca d'accions amb alta rendibilitat en la retribució a l'accionista, el producte administrat per Pablo Cano opta principalment per les empreses franceses Groupe Eurotunnel i Cie Generale donis Etablissements Michelin, la italiana Prysmian, l'holandesa Randstad, la suïssa ABB, el banc espanyol Santander, i les empreses alemanyes Bayer i K+S.
En la cartera del vehicle de Renda 4 gestionat per Javier Galán, són 10 empreses diferents les que copen les principals posicions: l'holandesa Unilever, les suïsses Novartis i Roche Holdings, les franceses Total i Vinci, les britàniques Royal Dutch Shell i Vodafone, el grup espanyol Ferrrovial, la cervecera belga AB InBev i la teleco alemanya Deutsche Telekom.