La primera ministra britànica posa data i hora al Brexit per acabar amb les crítiques
Theresa May ha fixat la data i l'hora quan Regne Unit sortirà de la Unió Europea. Serà a la mitjanit del 29 de març de 2019, segons ha confirmat la primera ministra britànica, amb l'objectiu de posar fi a les crítiques internes que qüestionen el seu lideratge al capdavant del Partit Conservador.
"El Regne Unit sortirà de la UE" a la mitjanit "del 29 de març de 2019", ha assegurat May, després de presentar el projecte de llei sobre el Brexit, que serà debatut al Parlament britànic la setmana que ve. "Estic determinada per aconseguir el millor Brexit per al nostre país", ha afirmat en un article publicat al diari 'The Daily Telegraph'.
"Que ningú tingui dubte de la nostra determinació o qüestioni el nostre propòsit que el Brexit s'està produint", ha destacat May, que ha rebut moltes crítiques per la caòtica negociació que està afrontant el seu Govern amb les autoritats europees i que fins al moment ha produït molt pocs avanços.
El denominat 'Projecte de Llei sobre la Retirada de la UE' (EU Withdrawal Bill) serà debatut dimarts que ve al Parlament britànic i pot ser l'impuls que necessita el Regne Unit per accelerar unes negociacions amb la UE que de moment estan bastant estancades.
Les autoritats europees volen un compromís ferm del Regne Unit sobre la quantitat que es compromet a pagar per abandonar la UE, a causa que ha de fer front als seus compromisos adquirits amb anterioritat. La UE també vol compromisos sobre els drets que tindran els ciutadans europeus un cop es produeixi el Brexit. Per la seva banda, els britànics volen que els garanteixin una relació comercial privilegiada abans de signar cap compromís.
D'altra banda, segueixen apareixent veus crítiques amb el Brexit. John Olav Kerr, antic ambaixador del Regne Unit davant la Unió Europea, ha comentat que la sortida del país de la UE es pot desfer en qualsevol moment si el Govern ho considera convenient per als interessos nacionals.
"A mesura que van apareixent informacions noves, la gent canvia d'opinió i no hi ha res a l'Article 50 que li ho impedeixi. Crec que el poble britànic té dret a saber això i no haurien de confondre'ls", ha afirmat al diari britànic 'The Independent' .