França, Itàlia, Regne Unit i Àustria també formen part de l'acord
Espanya ha signat, al costat d'altres tres països de la Unió Europea (UE) -França, Itàlia i Àustria-, i el Regne Unit, un acord multilateral amb els EUA pel qual se suspèn l'amenaça aranzelària de la primera potència mundial i es resolen les incompatibilitats dels impostos digitals amb el marc tributari internacional del G20 i 136 països de l'OCDE. En virtut d'aquest pacte, els països europeus s'han compromès a suprimir les seves respectives taxes Google abans del final de 2023 a canvi que la Casa Blanca abandoni les penalitzacions comercials.
D'aquesta manera, Espanya i la resta de països del pacte mantindran els seus respectius impostos digitals nacionals fins que entri en vigor el primer pilar de l'acord sobre fiscalitat d'empreses al qual va arribar l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) a petició del G20. Aquest entrarà en vigor al 31 de desembre de 2023 com a data límit.
Com a contrapartida, Washington retirarà totes les mesures aranzelàries imposades a aquests països. Al juny, els EUA va aprovar un aranzel del 25% a una sèrie de productes espanyols del sector tèxtil, com barrets i gorres, cinturons i bandoleres, i bosses; el calçat; la cristalleria interior o les gambes i pops, si bé, la mesura estava subjecta a una moratòria de sis mesos que la mantenia suspesa fins a finals de novembre. Aquests gravàmens es van aplicar com a represàlia per l'impost sobre serveis digitals d'Espanya.
El govern espanyol ha anunciat aquest acord mitjançant un comunicat en el qual s'explica que "l'acord assolit demostra la voluntat d'Espanya per arribar a consensos internacionals en temes tan importants com millorar la fiscalitat internacional per fer-la més justa, però també és un exemple del lideratge del Govern per defensar els interessos del nostre país a l'àmbit tributari i comercial", ha defensat la ministra d'Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, que qualifica l'acord com" una solució pragmàtica".
Així mateix, aclareix el terreny a l'acord internacional perquè les grans corporacions tributin a un tipus mínim del 15% a tot el planeta i perquè la seva tributació sigui repartida entre tots els territoris en què operen realment encara que no tinguin presència física.