El govern britànic va elevar diumenge el nivell oficial d'amenaça de coronavirus al país
El Regne Unit ha fet passos addicionals aquest diumenge per combatre el ràpid augment dels contagis al país. El primer ministre, Boris Johnson, ha declarat que el país s'enfronta a una "onada" d'infeccions per la variant òmicron, i ha anunciat un enorme augment de les vacunes de reforç per reforçar les defenses contra ella.
A més, el govern britànic va elevar diumenge el nivell oficial d'amenaça de coronavirus al país, advertint que la ràpida propagació de la variant òmicron havia portat el Regne Unit a un territori de risc.
En una declaració televisada, Johnson ha anunciat que a tots els més grans de 18 anys se'ls oferirà una tercera injecció de la vacuna per a finals d'aquest mes en resposta a l'"emergència" de l'òmicron. L'objectiu anterior era a finals de gener. Ha comentat que els casos de la variant altament transmissible s'estan duplicant cada dos o tres dies i que "s'acosta una onada d'òmicron".
"I em temo que ara és clar que dues dosis de la vacuna simplement no són suficients per donar el nivell de protecció que tots necessitem", ha dit Johnson. "Però la bona notícia és que els nostres científics confien que amb una tercera dosi -una dosi de reforç- tots podem tornar a elevar el nostre nivell de protecció".
Així, ha anunciat una "missió nacional" per subministrar vacunes de reforç, amb centres de vacunació emergents, clíniques que funcionen els set dies de la setmana i que tenen suport d'equips de planificadors militars i milers de vacunadors voluntaris.
La preocupació per la nova variant va portar el govern conservador de Johnson a reintroduir les restriccions que es van aixecar fa gairebé sis mesos. Cal portar màscares a la majoria dels llocs tancats, cal mostrar els certificats de vacunació per entrar als clubs nocturns i s'està instant la gent a treballar des de casa, si és possible.
Tot i això, molts científics afirmen que és poc probable que això sigui suficient i demanen mesures més estrictes.
Els científics de Sud-àfrica, on es va identificar per primera vegada l'òmicron, diuen que veuen indicis que pot causar una malaltia menys greu que el delta, però adverteixen que és massa aviat per estar-ne segurs.